Δηλώσεις

Βορίδης: Διπλή παρέμβαση στο δημόσιο με νέο προσοντολόγιο και μπόνους παραγωγικότητας

Δηλώσεις

Βορίδης: Διπλή παρέμβαση στο δημόσιο με νέο προσοντολόγιο και μπόνους παραγωγικότητας

Δήλωσε σε συνέντευξη του στο ethnos.gr ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Όσον αφορά στο μπόνους στο δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως «το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας που έχουμε παρουσιάσει συνιστά ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό σύστημα το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας του δημοσίου και της προσαρμογής του στις αυξημένες ανάγκες και στις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή πραγματικότητα».

«Στην κατεύθυνση αυτή καταργούμε τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων και αναβαθμίζουμε τον ρόλο του προϊσταμένου παρέχοντάς του τα απαραίτητα διοικητικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να κινητροδοτήσει την ομάδα του στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην οργανική του μονάδα. Στο πλαίσιο αυτό του δίνεται η δυνατότητα καθορισμού της στοχοθεσίας καθώς και η επιλογή να επιβραβεύσει τους υπαλλήλους του αξιοποιώντας το μπόνους παραγωγικότητας και τη δυνατότητα απόφασης για τηλεργασία».

«Ειδικότερα, η αξιοποίηση του μπόνους, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά και για το οποίο έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό της τάξεως των 35 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και από εθνικούς πόρους για την υλοποίηση των έργων του Ταμείου, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανατροπή του κλίματος εξισωτισμού που έχει παραλύσει το ελληνικό δημόσιο για δεκαετίες».

Παράλληλα, όσον αφορά τον ΑΣΕΠ τόνισε πως «Ο πανελλήνιος διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π. στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και στην επιτάχυνση των προσλήψεων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, ενώ ο τελικός αριθμός των θέσεων που θα συμπεριληφθούν σε αυτόν βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία».

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like