Δηλώσεις

Βίτσας: Ατυχείς και επικίνδυνες οι δηλώσεις περί υβριδικού πολέμου

Δηλώσεις

Βίτσας: Ατυχείς και επικίνδυνες οι δηλώσεις περί υβριδικού πολέμου

Δήλωσε σε συνέντευξη ο Δημήτρης Βίτσας, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « BLUESKY».

Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας επεσήμανε «Σε καμιά περίπτωση, υπεύθυνη πολιτική ηγεσία δε θα έπρεπε να προβεί σε δηλώσεις περί υβριδικού πολέμου από τη μεριά της Τουρκίας σε Ελληνικό έδαφος, ακόμα και αν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτού του είδους οι δηλώσεις, το μοναδικό που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μια αναταραχή και ένα φόβο στον κόσμο . Έχουμε ικανές ένοπλες δυνάμεις και θα έπρεπε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και όχι να μιλάμε για εσωτερική αναταραχή, υπονοώντας ότι υπάρχουν ομάδες εντός της Ελλάδας οι οποίες προβαίνουν σε ενέργειες αποσταθεροποίησης.

Όμως, πολλά από αυτά που λέει και κυρίως κάνει ο κος Ερντογάν, στοχεύουν στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία το 2023. Έχουμε φτάσει δε σε σημείο να συζητάμε για διεκδικήσεις από τη μεριά της Τουρκίας, που δεν αφορούν τη σύγχρονη περίοδο, αλλά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η πολιτική ζωή της χώρας και οι εκλογές, κρίνονται συνήθως από την οικονομία και τα ζητήματα της δημοκρατίας. Αλλά αυτό που διαμορφώνει την κατάσταση στη χώρα και τις διεθνείς της σχέσης, είναι η εξωτερική και αμυντική της πολιτική. Το ελάχιστο όμως που θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας, είναι ότι ζούμε σε ένα κόσμο συμφερόντων. Άρα η προσέγγισή μας θα πρέπει να γίνεται σε αυτή τη βάση και με πιο ΄΄κρύο΄΄ μάτι.

Αντίθετα και δια στόματος του ίδιου του κου Μητσοτάκη, η γενική θεώρηση της Κυβερνητικής πολιτικής είναι να είμαστε σταθερός και δεδομένος σύμμαχος, γιατί αποτελούμαι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Με βάση αυτή τη στάση, η χώρα μας δεν πήρε κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα από την 5ετή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ».

You may also like