Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Να μην υπάρξει κανένα παραθυράκι στο σύστημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Να μην υπάρξει κανένα παραθυράκι στο σύστημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα, προσθέτοντας ότι: «παρόλο που ζητήσαμε να αφήσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την Μαριούπολη, μέχρι στιγμής, καμία κατάπαυση του πυρός δεν έχει γίνει από τον ρωσικό στρατό».

«Όσον αφορά τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην χώρας μας, τι μπορεί να περιμένουν, αλλά και πού πηγαίνουν μετά την άφιξή τους, περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν αφιχθεί, ένας μικρός αριθμός συγκριτικά με άλλες χώρες. Οι περισσότεροι που έχουν έρθει μέχρι στιγμής είναι άτομα που έχουν ήδη συγγενείς ή φίλους που μπορούν να τους φιλοξενήσουν. Οπότε δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της συριακής κρίσης και έχουμε αρκετές υποδομές, έχουμε αρκετή γνώση και δυνατότητες να τους φιλοξενήσουμε», συμπλήρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε και σχετικά με την απορρόφηση των εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη, ότι δε θεωρεί τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων πρόβλημα. «Δεν είναι η ίδια περίπτωση με ανθρώπους που έρχονται από άλλα μέρη του κόσμου».

«Σίγουρα οι Ουκρανοί μπορούν αμέσως να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζοντας την έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη.

«Οι πρόσφυγες αποτελούνται κυρίως από γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι προστατεύονται πιο εύκολα από το ευρωπαϊκό σύστημα. Είναι ένα βαρύ φορτίο, αλλά όχι μία αδύνατη αποστολή», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

You may also like