Δηλώσεις

Τσίπρας: Αυτό το ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό Κράτος δεν το φτιάξαμε εμείς

Δηλώσεις

Τσίπρας: Αυτό το ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό Κράτος δεν το φτιάξαμε εμείς

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega, με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαπίστωση η οποία γίνεται από τον μέσο πολίτη σήμερα: ότι αυτό το κράτος το οποίο έχει στηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια βεβαίως με τον τρόπο που στήθηκε, είναι ένα κράτος το οποίο δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Και όταν σας είπα ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν, εννοώ ότι κι εμείς κυβερνήσαμε» είπε και πρόσθεσε:

«Όμως κυβερνήσαμε 4 από τα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης. Τα πιο δύσκολα, με τα μνημόνια και να θέλαμε να κάνουμε προσλήψεις εμείς, δεν μπορούσαμε, το γνωρίζετε καλά. Άρα αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς.
Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε. Και ήρθαν τρεις κυβερνήσεις με κεντρικό αίτημα αυτό, κ. Πρετεντέρη γιατί είστε πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος έμπειρος. Η κυβέρνηση Σημίτη είχε αίτημα τον εκσυγχρονισμό, δεν τα κατάφερε. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αίτημα την επανίδρυση του κράτους, δεν τα κατάφερε. Εμείς δεν είχαμε αυτό το αίτημα».

You may also like