Ανάλυση

Θα τον ξαναπάρει πίσω

Ανάλυση

Θα τον ξαναπάρει πίσω

Τον Τσίπρα αντέγραψε ο Κουρουμπλής –και στα επιχειρήματα και στο ύφος και στην οργή. Απλώς ξεπέρασε το όριο εκστομίζοντας τη λάθος λέξη. Τα έχει αυτά η πολιτική, αλλά δεν χρειάζεται να σκάσει κιόλας. Ας συνεχίσει κανονικά την επαφή με τους ψηφοφόρους. Λίγο πριν από τις εκλογές, θα τον ξαναπάρει πίσω ο Αλέξης.

Πάει και ο Κουρουμπλής, τον έφαγε ο Ανδρουλάκης. Αν και πάλι ανάποδα τα έκανε ο Αλέξης. Νόμιζα ότι η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κεντρώο χώρο (για να μην τον ροκανίσει ο καινούργιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ) θα σήμαινε ότι απαλλάσσεται σιγά-σιγά η Κουμουνδούρου από τους εξτρεμιστές που κρατικοποιούν τράπεζες και καταργούν ανεξάρτητες αρχές, όχι από τους Πασοκογενείς. Τι να σας πω, άβυσσος η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν βρίσκεται υπό την επήρεια δημοσκοπικού vertigo.

Βέβαια, ο Παναγιώτης ήταν που είπε τις βλακείες, στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Mα κι αυτοί οι πρώην Πασόκοι, μυστήρια τρένα είναι. Μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως μετριοπαθείς κεντρώοι Ανδρεοπαπανδρεϊκοί και σε τρία τέρμινα τους κάνανε σαν τα μούτρα τους οι κομμουνιστοθρεμμένοι. Οπότε έγινε ο Κουρουμπλής ο σάκος του μποξ πάνω στον οποίο ο Τσίπρας έκανε όψιμη επίδειξη της ηγετικής πυγμής του. Σιγά τα ωά.

Τον Αλέξη αντέγραψε ο Κουρουμπλής, και στα επιχειρήματα και στο ύφος και στην οργή. Απλώς ξεπέρασε το όριο εκστομίζοντας τη λάθος λέξη. Τα έχει αυτά η πολιτική, αλλά δεν χρειάζεται να σκάσει κιόλας ο Παναγιώτης από την στενοχώρια του. Τον συμβουλεύω να συνεχίσει κανονικά την πολιτική του δραστηριότητα και την επαφή με τους ψηφοφόρους του, σαν να μην έτρεξε τίποτα. Λίγο πριν από τις εκλογές θα τον ξαναπάρει πίσω ο Αλέξης, τα ξέρουμε δα αυτά. Δεν είναι σε θέση ο Τσίπρας να ξεπετάει βουλευτές μαζί με τους οπαδούς τους.

Αξίζει, όμως, τον κόπο από εδώ και μπρος να τον παρατηρούμε τον Τσίπρα , υπό το πρίσμα της (προσωρινής) διαγραφής Κουρουμπλή. Να δούμε την ευπρέπεια και τον πολιτικό πολιτισμό που θα εκπέμπει ο ίδιος εφεξής, να μετρήσουμε, βρε αδερφέ, τη μετριοπάθεια και τη σοσιαλδημοκρατική εκφορά του λόγου του. Διότι αν δούμε ξανά τις συνήθεις βρισιές, ακρότητες και εξαλλοσύνες από τον αρχηγό, θα τον πιάσει το παράπονο τον Παναγιώτη και θα έχει χίλια δίκια το ανθρωπάκι.

Οσο για την ουσία της ιστορίας, δεν ρίχνει –λέω εγώ τώρα– μια ματιά ο Πρωθυπουργός στην επικοινωνιακή διαχείριση που κάνει το επιτελείο της πανδημίας; Πολλά λάθη επαναλαμβανόμενα το τελευταίο διάστημα. Ναι, ξέρω ότι η επικοινωνία δεν υποκαθιστά ποτέ την ίδια την πολιτική, αλλά και οι απανωτοί πυροβολισμοί στα ίδια τους τα ποδάρια δεν βελτιώνουν την κατάσταση…

You may also like