Δηλώσεις

Πλεύρης: Δεν ανησυχούμε για όσα γίνονται στη Σαγκάη, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΠΟΥ

Δηλώσεις

Πλεύρης: Δεν ανησυχούμε για όσα γίνονται στη Σαγκάη, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΠΟΥ

Δήλωσε ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

«Από την ενημέρωση που έχουμε και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Παραμένουμε στην «Όμικρον», απλώς η Κίνα θέλει να ακολουθεί μία πολιτική μηδενικού Covid. Από εκεί και πέρα, πάντοτε είμαστε επιφυλακτικοί με τα στοιχεία τα οποία δίνονται από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά δεν έχουμε κάποια ένδειξη για να μας ανησυχεί», επεσήμανε.

Όσον αφορά τα μέτρα σημείωσε: «Θα πάμε στο Πάσχα με τα ισχύοντα μέτρα, αλλά φέτος θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Θα έχουμε και τον Επιτάφιο και παρουσία στις εκκλησίες με μέτρα. Ακόμα κι αν υπάρξει μία μικρή αύξηση στα κρούσματα, ενδεχομένως λόγω του μεγαλύτερου συγχρωτισμού αυτών των ημερών, αυτό δεν θα είναι κάτι το οποίο θα μας ανησυχήσει», «το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και αυτές που δεν εξαρτώνται από τον τουρισμό, έχουν ανοίξει τις οικονομίες τους. Άρα, δεν ισχύει ότι η Ελλάδα προχωρά σε άρση των μέτρων για οικονομικούς λόγους. Όλη η Ευρώπη προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτό το «φωτεινό παράθυρο» που υπάρχει της ύφεσης της πανδημίας», « προφανέστατα όταν έχουμε πολύ περισσότερα «όπλα», δηλαδή εμβολιασμένο κόσμο, κόσμο που έχει νοσήσει και αντιικές θεραπείες, έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των μέτρων».

‘Οσον αφορά τα αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας σε ΗΠΑ και Βρετανία υπογράμμισε πως «Φαίνεται ότι υπάρχει μια έξαρση και στην Αμερική και στην Αγγλία. Και μάλιστα τα πρώτα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν κάποια σύνδεση με Covid, δηλαδή δεν έχουμε περιστατικά ατόμων που έχουν περάσει Covid. Είμαστε σε μία αυξημένη επιφυλακή διότι χρειάστηκε σε ηλικίες 3-5 ετών στις ΗΠΑ να γίνουν και μεταμοσχεύσεις, βέβαια σε πολύ λίγες περιπτώσεις, νομίζω σε τρεις. Επομένως καταλαβαίνετε ότι αν υπάρξει έξαρση και στη χώρα μας σε αυτές τις ηλικίες, θα είναι κάτι ανησυχητικό. Την Κυριακή πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ και έχουμε ενημερώσει όλα τα τμήματα για να παρακολουθούμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε διαπιστώσει τέτοιο κρούσμα στη χώρα, αλλά πρέπει να γίνει πλήρης ενημέρωση, ώστε αν και εφόσον έχουμε μία τέτοια εξέλιξη να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε ταχύτατα».

You may also like