Δηλώσεις

Τεμπονέρας: Να διαμορφωθεί από τα κάτω μια εθνική γραμμή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Νέα Αριστερα

Δηλώσεις

Τεμπονέρας: Να διαμορφωθεί από τα κάτω μια εθνική γραμμή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Νέα Αριστερα

Δήλωσε σε υνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο ρ/σ στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε η πολιτική εκδήλωση που οργανώνουν σήμερα Ομάδες Μελών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ.

Ο κ Τεμπονερας τόνισε πως είναι κοινωνική ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -που όπως δήλωσε είναι το σπίτι του- να ανταποκριθεί στις διεργασίες βάσης για τη συγκρότηση ενός μετώπου δημοκρατίας που θα στοχεύει στην αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διχάζουν.

Ακόμη, ο κ. Τεμπονέρας διευκρίνισε με σαφή τρόπο πως το ζητούμενο αφορά την συμπόρευση για λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά πρόταση για «συγκολλήσεις» κομμάτων. Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία, παρά τις επαμφοτερίζουσες στάσεις κομματικών ηγεσιών, τόνισε. Και αυτό απαιτεί πρωτοβουλιες βάσης σύνθεσης και υπέρβασης.

Στην ίδια συζήτηση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε με έμφαση πως πρέπει «να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να συμβάλει σ αυτή τη προσπάθεια. Η Ιστορία της αριστεράς έχει μια μακρά πορεία διασπάσεων και συνθέσεων. Είναι στο DNA, όμως να προχωρά σε ευρύτερες διεργασίες σύνθεσης που διαμορφώνουν πολιτική και προγραμματική ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας το κατόρθωσε οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά με εναλλακτικό πρόγραμμα. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα.

Όσον αφορά την πρόσφατη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε πως «σέβομαι και εκτιμώ τον Πρόεδρο. Κάναμε μια μεγάλη κουβέντα για όλα τα προβλήματα στην Ευρώπη και τη Χώρα. Χρειάζομαι πάντα την συμβολή του και την εμπειρία του».

You may also like