Επικαιρότητα

Συνήγορος Πισπιρίγκου: Δόθηκε κεταμίνη στο Ωνάσειο – Διαψεύδει το νοσοκομείο

Επικαιρότητα

Συνήγορος Πισπιρίγκου: Δόθηκε κεταμίνη στο Ωνάσειο – Διαψεύδει το νοσοκομείο

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας καθώς ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε μιλώντας στο star πως είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην 9χρονη, κατά τη νοσηλεία της εκεί, τον Μάιο του 2021.

«Νοσοκόμα του Ωνάσειου Νοσοκομείου που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη, όταν ήταν στη ΜΕΘ, και είναι καταγεγραμμένο» είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η νοσηλεύτρια μου είπε πολλά πράγματα που είχαν γίνει στο Ωνάσειο. Ήταν υπεύθυνη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι το παιδί ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, αλλά θα κληθεί» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κατατεθεί και εγγράφως.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Το Ωνάσειο νοσοκομείο ωστόσο, διαψεύδει επισήμως τον ισχυρισμό του συνηγόρου της Πισπιρίγκου.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», αναφέρει σε ανακοίνωση του.

You may also like