Δηλώσεις

Σταϊκούρας: Κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2 δις ευρώ την επόμενη εβδομάδα

Δηλώσεις

Σταϊκούρας: Κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2 δις ευρώ την επόμενη εβδομάδα

Δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στα “Παραπολιτικά fm” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού αποτελεί προετοιμασία για περεταίρω στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο μέλλον, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν».

Ο Υπουργός των Οικονομικών, υπενθύμισε πως «τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υψηλότερα από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ε.Ε. εκτιμώντας πως επιπλέον αύξηση των δαπανών, πέραν των 2 δις ευρώ, θα έστελνε λάθος μήνυμα στις αγορές σημειώνοντας την ανάγκη για ‘’σοβαρότητα’’ στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Στη συνέχεια υπενθύμισε την «μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 360 εκατομμύρια που αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης ενώ ανέφερε πως η πιθανή μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα εξαρτηθεί από την πορεία της κρίσης τονίζοντας πως στόχος της Κυβέρνησης είναι αυτή να φτάσει στις τιμές του καταναλωτή χωρίς να χαθεί στα ενδιάμεσα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Αναφορικά με ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που ανέρχονται σε 40 δις ευρώ ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως είναι εξασφαλισμένα ενώ στη σύσταση του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε πως αυτή πρέπει να είναι γενναία και ρεαλιστική.

You may also like