Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρουλάκης με αφορμή τη συζήτηση των σχετικών συμβάσεων στη Βουλή και συνέχισε: «όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν πρέπει όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος».

«Η χώρα οφείλει όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει, ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας, όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε.

«Είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ένωση, άλλα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τη στάση κρατών μελών της ΕΕ που πωλούν εξοπλισμούς στην Τουρκία και συμπλήρωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

«Έχει έρθει πλέον η ώρα να συζητηθεί το θέμα και στο Συμβούλιο, ώστε όλες οι χώρες να τεθούν προ των ευθυνών τους καθώς η προστασία των ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like