Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Έρχεται διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Έρχεται διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

«Είμαστε κοντά στην κοινωνία, στο βαθμό του εφικτού» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στη Βουλή και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Ουδέποτε παρουσιάσαμε μια ρόδινη κατάσταση», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε: Πράγματι, έχουμε την ενεργειακή κρίση, στην οποία οι πολίτες, παρά τις συνεχείς και διαδοχικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, πληρώνουν υψηλότερους λογαριασμούς στη ΔΕΗ. Προσπαθούμε να καλύψουμε τη μεγάλη αύξηση των τιμολογίων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πιθανόν πιο έντονα, όσο συνεχίζεται η κρίση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι και σε αυτό το πεδίο, είμαστε κοντά στην κοινωνία, στο βαθμό του εφικτού».

«Οι επενδύσεις ενισχύθηκαν και οι εξαγωγές έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ» είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι αυτά είναι στοιχεία που δημιουργούν καλές προοπτικές για την ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός τόνισε σε άλλο σημείο πως «το διαθέσιμο εισόδημα ενισχύθηκε, οι καταθέσεις των νοικοκυριών εδώ και δύο χρόνια αυξάνονται και η φτώχεια έχει συρρικνωθεί. Οι επενδύσεις ενισχύονται και οι εξαγωγές έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ. Αυτά αποτυπώνουν τις καλές προοπτικές της οικονομίας. Δεν είναι ειδυλλιακά, καθώς υπάρχει η υγειονομική και ενεργειακή κρίση. Όμως υπάρχει και μια κυβέρνηση που έχτισε ταμειακά διαθέσιμα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νομισματική εξέλιξη».

Τέλος ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως «θα κάνουμε διπλάσια αύξηση κατωτάτου μισθού με την πρώτη από 1. 1. 2022 με αύξηση 2% και θα έρθει κι άλλη αύξηση».

You may also like