Δηλώσεις

Σκουρλέτης: Σπεκουλάρατε το 2015 στην κατάρρευση της χώρας και σήμερα κατασπαταλάτε με αδιαφανείς αναθέσεις όσα κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις

Σκουρλέτης: Σπεκουλάρατε το 2015 στην κατάρρευση της χώρας και σήμερα κατασπαταλάτε με αδιαφανείς αναθέσεις όσα κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

«Καταρχάς κύριε Υπουργέ, διαψευστήκατε. Ξεκινήσατε λέγοντας ότι δεν θα τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει και ορίστε που υπάρχει απάντηση. Και για να συνεννοούμαστε ορισμένα πράγματα. Κατανοώ την προσπάθεια σας, καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές, να θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε τη συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική σας, για τις αστοχίες, για την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, της ακρίβειας. Και θέλετε να πάτε στο 2015.Την αποδεχόμαστε αυτήν την πρόκληση, διότι η περίοδος 2015-2019 ήταν η αρχή του τέλους των μνημονίων. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε το φαύλο κύκλο των μνημονίων. Ιδιαίτερα εκείνο το πρώτο εξάμηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης, όταν εσείς παίζατε το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας, όταν τα στελέχη σας τα κυβερνητικά λέγανε «Βάστα Σόιμπλε». Όταν λέγατε ότι «τα μνημόνια είναι ευλογία» και θα έπρεπε, αν δεν υπήρχαν, να τα είχαμε ανακαλύψει εμείς», είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας και πρόσθεσε:

«Αυτά λέγατε. Όταν η κ. Μπακογιάννη, τότε ήταν αν θυμάμαι καλά η αργία της Καθαράς Δευτέρας και έλεγε -το Σάββατο- ότι την Τρίτη μπορεί να μη ξανανοίξουν οι τράπεζες. Τα θυμόσαστε αυτά; Όταν κάνατε τα πάντα και λέγατε «βγάλτε τα λεφτά σας έξω»! Σπεκουλάρατε πάνω στην κατάρρευση της χώρας!

Εσείς που την είχατε κοινωνικά και οικονομικά χρεοκοπήσει με τη διαχείρισή σας, που βλέπατε το κράτος σαν μια αγελάδα και το αρμέγατε για να υπηρετήσετε το πελατειακό σας κράτος! Εσείς που και τώρα, που δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, αναπαράγετε το ίδιο σύστημα που οδηγεί ξανά στα ίδια προβλήματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κορυφαία η στιγμή του δημοψηφίσματος του 62%. Ξέρετε γιατί; Γιατί ανάγκασε τις πιο ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης να αποδεχτούν την νόμιμα δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση και απέκρουσε τις θεωρίες εξοστρακισμού της χώρας που υπήρχαν εντός της Ευρώπης. Αυτή είναι η αλήθεια που σας πονάει. Όταν ο λαϊκός παράγοντας επεμβαίνει δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα. Και αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε σε έναν λιγότερο επώδυνο συμβιβασμό και το ξέρει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Ένα μνημόνιο το οποίο εσείς λέτε αχρείαστο, αλλά ήταν ένα μνημόνιο ήπιο, το οποίο έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Σήμερα ερχόσαστε και κάνετε τους μάγκες με τις πλάτες της διαχείρισης των οικονομικών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015-2019. Γνωστά και τα 37 δισ. ευρώ, τα οποία εσείς βλέπω κατασπαταλάτε με ένα ρεκόρ αναθέσεων, αδιαφανών αναθέσεων. Αυτά, λοιπόν, δεν παραγράφονται. Εμείς έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Είμαστε περήφανοι από την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης και πολύ περισσότερο από τη δεύτερη, που κατόρθωσε μέσα σε αντίξοες συνθήκες και έβγαλε τη χώρα από το φαύλο κύκλο των μνημονίων. Ήσασταν κομμάτι του φαύλου δικομματισμού και καταρρεύσατε!»

You may also like