Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα Γ. Προξένου από τη Μαριούπολη

Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα Γ. Προξένου από τη Μαριούπολη

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε το κοινοβούλιο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ο Έλληνα πρόξενου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «Τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα Γ. Προξένου Μ. Ανδρουλάκη από τη Μαριούπολη, μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ (από την ανακοίνωσή μου στην Επιτροπή Άμυνας & Εξ. Υποθέσεων της Βουλής για τον απεγκλωβισμό του Γ. Προξένου από τη Μαριούπολη).

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε κατευθύνονται ήδη προς τη Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.

Η παρουσία του τις μέρες αυτές στη Μαριούπολη, στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως και η παρουσία του Έλληνα Πρέσβη Φρ. Κωστελλένου αλλά και του Δ. Δόχτση, του Προξένου μας στην Οδησσό, τιμούν την Ελλάδα.

Απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας στους Έλληνες διπλωμάτες στη Μαριούπολη και την Οδησσό.»

You may also like