Δηλώσεις

Ζελένσκι: Ο κόσμος δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Δηλώσεις

Ζελένσκι: Ο κόσμος δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία δημοσιεύτηκε λίγο μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν πιστεύω πως ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα», είπε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε:

«Αύριο ο Πούτιν μπορεί να πει ότι, εκτός από την Ουκρανία, θέλουμε και ένα μέρος της Πολωνίας, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτές τις υποχωρήσεις».

«Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει εκτάσεις της επικράτειάς της μετά από μια αστραπιαία αντεπίθεση τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας αυξανόμενες απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα. Η επιστράτευση που εξήγγειλε ο Πούτιν ήρθε ως απάντηση στις αποτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Βλέπει ότι οι μονάδες του απλώς τρέχουν να ξεφύγουν» ,ο Πούτιν «θέλει να πνίξει την Ουκρανία στο αίμα, συμπεριλαμβανομένου του αίματος των δικών του στρατιωτών», επεσήμανε.

You may also like