Δηλώσεις

Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας κοιτούσε να έχει πολιτικά οφέλη

Δηλώσεις

Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας κοιτούσε να έχει πολιτικά οφέλη

Δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

«Δυστυχώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν το κόμμα που όταν έμπαιναν τα μέτρα ήταν εναντίον. Που όταν ενισχυόταν το εθνικό σύστημα υγείας γκρίνιαζε, που όταν φτάσαμε στον εμβολιασμό είχε θολό μήνυμα. Ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν στήριξε κανένα μέτρο για τον εμβολιασμό, κανένα μέτρο υποχρεωτικότητας. Όταν γινόταν η άρση των μέτρων μας εγκαλούσε. Ήταν ένα κόμμα που δυστυχώς σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας κοιτούσε να έχει πολιτικά οφέλη. Θα μας απαντήσει σήμερα εάν τελικά είναι υπέρ του εμβολιασμού; Θα μας απαντήσει σήμερα για το τι εθνικό σύστημα υγείας παρέδωσε με 550 κλίνες ΜΕΘ;

Δηλαδή αυτή τη στιγμή ανέλαβε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και έπρεπε σε τέσσερις μήνες να τις κάνει 1300. Και πάντοτε προσπαθούν αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουν ένα θέμα», είπε και πρόσθεσε: «Η πανδημία ήταν μια μάχη της κοινωνίας, μια μάχη της επιστήμης, μια μάχη της κυβέρνησης. Προφανώς αυτή αποτιμάται και το Εθνικό μας σύστημα υγείας χάριν στις γυναίκες και στους άντρες που υπηρετούν, ενώ πολλοί έλεγαν ότι θα διασωληνώσουμε σε πάρκινγκ εκτός νοσοκομείων, άντεξε. Με δυσκολίες, με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αλλά άντεξε κι αυτό είναι το μήνυμα».

«Εδώ και 2,5 χρόνια έχει γίνει μία μεγάλη μάχη. Προφανώς η μάχη έχει και καλές στιγμές, έχει και κακές στιγμές. Δεν βγαίνει κανένας εδώ πέρα να πει ότι όλα έγιναν τέλεια, αλλά ήταν μία μάχη που έγινε ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας για μετάβαση από τις 550 κλίνες ΜΕΘ στις 1.300, εμβολιασμοί, παράλληλα μέτρα και εκεί πέρα συμμετείχε όλη η κοινωνία», εξήγησε.

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας είπε: «Σταματά η υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Έχουμε πει ότι υπάρχει μια σύσταση όπου υπάρχουν συνωστισμός να χρησιμοποιείται η μάσκα, αλλά πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης να τη φοράμε με το είδος της υποχρεωτικότητας που είχαμε. Και θέλω να πω ότι από το Πάσχα έχουμε ξεκινήσει την αποκλιμάκωση των μέτρων. Υπήρξε μια κριτική και από τα κόμματα και από τους επιστήμονες σε αυτό. Βλέπετε όμως ότι πάνω από ένα μήνα μετά έχει δικαιωθεί αυτή η πολιτική υπό την έννοια ότι το κάνουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε. Αυτή τη στιγμή το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα και βλέπετε ότι ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες. Που παραμένει η μάσκα, για να ξέρουμε, για να το πούμε απλά; Παραμένει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί που δεν έχουμε αριθμημένες θέσεις. Δηλαδή κυρίως στα αστικού τύπου, τα μετρό, το τρόλεϊ, το τραμ».

«Η εικόνα της πανδημίας δείχνει ότι τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες δεν έχει δυναμική. Ελπίζουμε αυτό να παραμείνει. Τα μέτρα έχουν ανασταλεί, αλλά αν χρειαστεί κάποια από αυτά θα επανέλθουν. Μακάρι να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθούν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ενδεχομένως ο χειμώνας να έχει δυσκολίες, να έχει έξαρση και να χρειαστεί να έχουμε παρεμβάσεις» τόνισε.

You may also like