Επικαιρότητα

ΠΟΥ: Δεν είναι στρατηγική οι επαναλαμβανόμενες δόσεις του εμβολίου

Επικαιρότητα

ΠΟΥ: Δεν είναι στρατηγική οι επαναλαμβανόμενες δόσεις του εμβολίου

Μία επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ έκανε προειδοποίηση να επικαιροποιηθούν τα εμβόλια για να αντιμετωπίζουν καλύτερα την Όμικρον και άλλες παραλλαγές.

Όπως τόνισαν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που είναι αρμόδιοι για τα εμβόλια «είναι αναγκαία και πρέπει να αναπτυχθούν» κατάλληλα σκευάσματα, τα οποία θα προλαμβάνουν τη μετάδοση και τη μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό, αλλά και θα προστατεύουν από τις σοβαρότερες μορφές της ασθένειας και τον θάνατο.

«Η σύνθεση των υπαρχόντων εμβολίων για την Covid-19 ίσως χρειάζεται να επικαιροποιηθεί για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια για την Covid-19 συνεχίζουν να παρέχουν τα συνιστώμενα από τον ΠΟΥ επίπεδα προστασίας απέναντι στη μόλυνση και τη νόσηση από VOC (παραλλαγές ανησυχίας), συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον και μελλοντικών παραλλαγών», επισήμαναν οι ειδικοί.

«Τα εμβόλια για την Covid-19 πρέπει (…) να προκαλούν ευρεία, ισχυρή και μακράς διαρκείας ανοσοαπόκριση, ώστε να περιοριστεί η ανάγκη για αλλεπάλληλες αναμνηστικές δόσεις», τόνισαν στην ανακοίνωση τους και συνέχισαν: «Μια στρατηγική εμβολιασμού βασισμένη στις επαναλαμβανόμενες ενισχυτικές δόσεις εμβολίων με την αρχική σύσταση είναι απίθανο να είναι κατάλληλη ή βιώσιμη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ειδικών χρειάζεται περισσότερη έρευνα και προέτρεψαν τις παρασκευάστριες εταιρείες να μοιραστούν μεταξύ τους τα δεδομένα.

You may also like