Δηλώσεις

Πλεύρης για Κιβωτό: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή

Δηλώσεις

Πλεύρης για Κιβωτό: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή

Δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και συνέχισε: «Εάν ισχύουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου τότε μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα».

Οι μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει πανελλήνιο σοκ, ενώ στην κυβέρνηση εξετάζονται τα επόμενα βήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου». Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, μετά από την καταγγελία του 19χρονου, που έχει φιλοξενηθεί στη δομή.

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Στόχος είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδου είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

You may also like