Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ θα στηρίξουμε μόνο Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ θα στηρίξουμε μόνο Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε σημερινή συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών επεσήμανε πως είναι «αν θα προχωρήσουμε μπροστά, να γίνουμε σε όλα μια χώρα του 21ου αιώνα ή αν θα εγκλωβιστούμε στα συνθήματα και στις λογικές του περασμένου αιώνα».
Σχολιάζοντας την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε: «Είναι ευρωπαϊκό πολιτικό κεκτημένο, πρωθυπουργός κυβερνήσεων συνεργασίας να είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος. Αυτό είναι κεκτημένο και στην Ελλάδα. Το είδαμε στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου που επέλεξε τον κ. Σαμαρά, και την περίπτωση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο. Σε αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε. Πιστεύω ότι στην δική μας περίπτωση θα είμαστε αυτοδύναμοι. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, στις πρώτες εκλογές επιλέγουμε ποιος θα μας κυβερνήσει και στις δεύτερες το πως θα μας κυβερνήσει».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «η πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη είναι το μόνο που εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε» και προσέθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «δεν έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, έγιναν λάθη αλλά η διαφορά του είναι η αναγνώριση, διότι ποτέ δεν υπήρχε συγγνώμη στα πρωθυπουργικά χείλη και έρχεται ως μάθημα ως μια διαρκής αναγνώριση ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε για να βγάλουμε την χώρα από όλα τα προβλήματα τα οποία συσσωρεύτηκαν εδώ και δεκαετίες».

You may also like