Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σύντομα θα γίνει η πρώτη χώρα που χαρτογραφεί όλο τον δημόσιο τομέα

Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σύντομα θα γίνει η πρώτη χώρα που χαρτογραφεί όλο τον δημόσιο τομέα

Δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δίχως αμφιβολία, η οργάνωση του εμβολιασμού αποτέλεσε το πιο κομβικό σημείο της τετραετίας που ολοκληρώνουμε. Πρώτα απ’ όλα, για ουσιαστικούς λόγους, καθώς θωρακίσαμε τους πολίτες απέναντι στον κορωνοϊό, δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα γρήγορα και με ασφάλεια. Περαιτέρω, όλη η εμπειρία από το emvolio.gov.gr μας έχει βοηθήσει σημαντικά σε αυτό που λέμε «να πηγαίνει το κράτος στον πολίτη», με προγράμματα όπως το «Φώφη Γεννηματά» για τις προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Και βέβαια, το γεγονός ότι σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα από τα καλύτερα συστήματα οργάνωσης εμβολιασμού διεθνώς είχε και μεγάλη συμβολική αξία, καθώς δείξαμε σε όλο τον πλανήτη, αλλά και σε εμάς τους ίδιους, ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην ψηφιακή πρωτοπορία όσον αφορά στην ανταπόκριση στις αναδυόμενες προκλήσεις της εποχής μας. Εξαρχής, έχουμε πει ότι ο σχεδιασμός μας γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι ένα πλάνο δύο θητειών. Και αναγνωρίζουμε ότι η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε την πρώτη τετραετία αντανακλά το μέγεθος των εκκρεμοτήτων που είχε η χώρα στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής. Ο στόχος είναι οριοθετημένος και προβλέπει στο τέλος της επόμενης τετραετίας το κράτος να έχει ψηφιοποιήσει το σύνολο των αλληλεπιδράσεών του με πολίτες και επιχειρήσεις. Πόσες είναι αυτές οι αλληλεπιδράσεις; Κανένα κράτος δεν το γνωρίζει, όμως μέσα από τον «Μίτο», το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών, η Ελλάδα σύντομα θα γίνει η πρώτη χώρα που χαρτογραφεί όλο της τον Δημόσιο τομέα», επεσήμανε ερωτηθείς για το ποιο ήταν το κορυφαίο έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η ψηφιακή πρόοδος της χώρας από το 2019 μέχρι σήμερα αποτελεί ένα εθνικό κεκτημένο, υπό την έννοια ότι όλοι οι πολιτικοί χώροι συμφωνούμε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταφράζεται σε μια σημαντική διευκόλυνση στην καθημερινότητα των πολιτών και σε πολλαπλές ευκαιρίες για τη χώρα. Υπό αυτή την έννοια, δεν πιστεύω ότι πρόκειται να βρεθούμε μπροστά στον κίνδυνο της οπισθοδρόμησης.

Αυτό, όμως, που είναι κρίσιμο είναι να μην παραμείνουμε στάσιμοι. Αυτή την τετραετία έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε τα αμέσως επόμενα χρόνια η Ελλάδα να καλύψει πλήρως το ψηφιακό χάσμα με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες και να αξιοποιήσει δημιουργικά τις ευκαιρίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Όπως, λοιπόν, ισχύει και στους υπόλοιπους τομείς, έτσι και στον ψηφιακό μετασχηματισμό η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αντλεί αξιοπιστία από τα πεπραγμένα της πρώτης τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών για όσα δεσμεύεται να υλοποιήσει από εδώ και στο εξής», δήλωσε επίσης ο Υπουργός.

You may also like