Δηλώσεις

Παναγιωτόπουλος: Πρέπει να θωρακίσουμε την Άμυνα της Ελλάδας

Δηλώσεις

Παναγιωτόπουλος: Πρέπει να θωρακίσουμε την Άμυνα της Ελλάδας

Δήλωσε ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και κυρίως στο μέτωπο στην Ουκρανία και την ανοιχτή διένεξή της με τη Ρωσία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη συζήτηση της σύμβασης για την αγορά 3 φρεγατών, 44 τορπιλών για υποβρύχια και 6 νέων αεροσκαφών τύπου Rafale -ψηφίζεται την Τρίτη στην Ολομέλεια-, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

«Μένει πολλά να γίνουν με τεράστιο οικονομικό κόστος, δυσβάσταχτο! Αλλά και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος, γιατί είναι μια εποχή δύσκολη, με αβεβαιότητες και εντάσεις, κρίσεις και απειλές διαφόρων τύπων που εκδηλώνονται κοντά μας. Πριν μερικά χρόνια θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να συζητάμε για υπαρκτό σενάριο πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος! Αυτό συζητάμε αυτές τις μέρες. Είμαστε στο 2022 και μιλάμε για πόλεμο στην Ευρώπη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά των 6 επιπλέον Rafale -την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως καταψηφίζει, αλλά και πως θα δηλώσει «παρών στο σύνολο του νομοσχεδίου- τόνισε πως πρόκειται για «απαραίτητα αεροπλάνα για τις δομές της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και πως η συνολική παρουσία τους διαφοροποιεί τις ισορροπίες στην περιοχή και «προβληματίζει πολύ και τους γείτονες».

«Γιατί πειράζει τόσο ότι ανακοίνωσε τα Rafale ο πρωθυπουργός; Είναι αναρμόδιος στην άμυνα της χώρας; Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ήταν τα εξοπλιστικά στα χέρια Καμμένου! Γιατί δηλαδή είναι ανάρμοστο να ανακοινώνει ο πρωθυπουργός προμήθεια στρατηγικής σημασίας;», διερωτήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

You may also like