Επικαιρότητα

Η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων

Επικαιρότητα

Η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων

H άσκηση, όπως ανακοινώθηκε διεξήχθη από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου στο πεδίο βολής «Κραναίας» μεταξύ μονάδων ελικοπτέρων της Ελλάδας από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού και των ΗΠΑ από την 7th Squadron 17th Cavalry Regiment.

Η7th Squadron 17th Cavalry Regiment έχει αναπτυχθεί στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ζευς» εκτελέστηκαν εικονικές βολές κατά επίγειων στόχων, σενάρια σχεδίασης και διεξαγωγής τακτικών αποστολών ελικοπτέρων σε μεικτούς σχηματισμούς, καθώς και σενάρια ανεφοδιασμού από προκεχωρημένα σημεία ανεφοδιασμού ελικοπτέρων, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων των δύο χωρών.

Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με τέσσερα ελικόπτερα Apache AH-64 και 1 ελικόπτερο Chinook 47D ενώ οι ΗΠΑ με 4 ελικόπτερα Apache AH-64.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την από κοινού προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο.

You may also like