Δηλώσεις

Οικονόμου: Η Αττική Οδός οφείλει να ενημερώσει τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις

Δηλώσεις

Οικονόμου: Η Αττική Οδός οφείλει να ενημερώσει τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και συνέχισε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν και άλλου είδους αποζημιώσεις».

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε μία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τη διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων.

Αναφορικά με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε πως «θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημείο που απαιτείται».

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε την παράταση σε πέντε προγράμματα για τη διευκόλυνση και τη στήριξη των πολιτών.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», δίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας νέα παράταση κατά 15 ημέρες στη διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων. Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται για τις 15 Φεβρουαρίου.

Όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2021 μπορούν να συντάξουν τα έγγραφα έως τις 31 Μαρτίου και να προχωρήσουν με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2022 η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ για ρύθμιση χρεών έως και 72 δόσεις τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου στη δυνατότητα ολοκλήρωσης μεταβίβασης ακινήτου μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς ταυτότητα κτιρίου.

Παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

You may also like