Πρόσωπα

Οι πέντε μεγάλες συνεντεύξεις του Νίκου Χατζηνικολάου

Πρόσωπα

Οι πέντε μεγάλες συνεντεύξεις του Νίκου Χατζηνικολάου

Ήταν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου ξεκίνησε, αργά και σταδιακά, τη δημοσιογραφική του καριέρα.

Εργάστηκε στην εφημερίδα Μεσημβρινή ως φοιτητής. Αρκετά γρήγορα άρχισε να εξελίσσεται και να κάνει μεγάλα δημοσιογραφικά βήματα. Έγινε παρουσιαστής και πήρε χιλιάδες συνεντεύξεις από πολιτικά και μη πρόσωπα.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποτελεί -αναντίρρητα- έναν από τους σπουδαιότερους δημοσιογράφους της γενιάς του που από παρουσιαστής εξελίχθηκε σε επιχειρηματία, καθώς δημιούργησε τη δική του εφημερίδα, «Real News», αλλά και τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, «Real Fm».Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2007 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV μαζί με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Επίσης είχε αναλάβει δύο ακόμη ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, τις Αντιγνωμίες και τα Πρόσωπα.

Οι Αντιγνωμίες περιείχαν αναλύσεις επίκαιρων ειδήσεων, κυρίως πολιτικών, ενώ τα «Πρόσωπα» ασχολούνταν με συνεντεύξεις διάσημων και αρκετά καταξιωμένων προσώπων.


Τον Μάρτιο του ίδιου έτους ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel, για την παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παράλληλα την ενημερωτική εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο” μέχρι τα τέλη του 2011, όπου ο σταθμός ανέστειλε τη λειτουργία του οριστικά.

Επιπρόσθετα, το 2007 ίδρυσε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real FM 97.8 στην Αθήνα (πρώην Βερόνικα) που έχει την έδρα του στο Μαρούσι, Real FM 107.1 στη Θεσσαλονίκη (πρώην Safari FM) και την Κυριακάτικη εβδομαδιαία εφημερίδα Real News.

Τον Φεβρουάριο του 2012 δημιούργησε την ενημερωτική ιστοσελίδα enikos.gr, η οποία είχε μεγάλη απήχηση.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 ήταν κεντρικός σχολιαστής στο δελτίο Ειδήσεων του Star Channel με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Παρέμεινε στο κανάλι μέχρι το 2016.

Από τις 30 Ιανουαρίου 2017 παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επιπλέον, για την περίοδο 2019-2021 παρουσιάζει την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, η οποία επέστρεψε στις οθόνες, μετά από 16 χρόνια απουσίας και μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Οι πέντε μεγάλες συνεντεύξεις

Ο Νίκος Χατζηνικολάου από μικρός ξεκίνησε τις συνεντεύξεις και ξεχώρισε για αυτές. Οι ερωτήσεις τους ήταν ιδιαίτερα δηκτικές, ενώ δεν χαριζόταν ποτέ και σε κανέναν.

Εκτός από πολιτικούς, έχει πάρει αρκετές συνεντεύξεις και από καλλιτέχνες, όπως είναι πολλοί σπουδαίοι ηθοποιοί και τραγουδιστές.

Σε νεαρή ηλικία κέρδισε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, για την επιτυχία της συνέντευξης του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Στις 5 Ιανουαρίου του 1993 πήρε συνέντευξη από μία από τις καλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς, την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Θυμάμαι τον πατέρα μου πολύ αμυδρά. Τον έχασα στον εμφύλιο, ήμουν μικρή. Η μητέρα μου γλυκιά και όμορφη. Σπουδαία. Καμαρώνω. Έχω δύο αδέρφια, οι τρεις μαζί ξεπεράσαμε το πρόβλημα της έλλειψης του πατέρα από την αγάπη που μας ένωνε από τότε μέχρι τώρα. Δεν θα ακούγατε από μένα τη λέξη δυστυχισμένη. Από μικρή ένιωσα την ανάγκη να χαμογελάσω. Προτίμησα το άσπρο», ήταν τα πρώτα της λόγια στον δημοσιογράφο.

Στις 4 Μαΐου του 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραχώρησε ακόμη μία ιστορική συνέντευξη, αυτή τη φορά στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η Ελλάδα έχει το προνόμιο να είναι η χώρα που ακολούθησε την ίδια αρχή των διαπραγματεύσεων για την ειρήνη. Είναι δίκαιη απέναντι όλων. Αποτελεί το πλεονέκτημα της Ελλάδας. Εμείς είπαμε ότι το πρόβλημα της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να λυθεί…», ανέφερε σχετικά με τα ζητήματα της Γιουγκοσλαβίας.

Στις 16 Μαΐου του 1995 πήρε συνέντευξη από τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Κώστα Βουτσά.

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε για το πότε ανακάλυψε πως μπορεί να προκαλέσει γέλιο στους άλλους ανθρώπους του απάντησε: «Πάνε πολλά χρόνια. Πολλά χρόνια πριν. Ήμουν αθλητής. Είχαμε πάει μία κατασκήνωση, γιατί είχα ένα πρόβλημα υγείας. Εκεί έκαναν μία παράσταση κάποιοι μαθητές. Εγώ δεν ήξερα τότε το θέατρο. Εκεί είδα μία παράσταση. Ένας έκανε τον μεθυσμένο και πετάχτηκα και είπα ότι δεν γίνεται έτσι. Ο σκηνοθέτης μου είπε “άσε μας”. Τους είπα ότι δεν είναι σωστό και μου είπαν να το κάνω. Και από τότε μου είπε να το κάνω εγώ. Από το πρώτο βράδυ έγινα φίρμα».

Τον Απρίλιο του 2001 πήρε συνέντευξη από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

«Το Ενώπιος Ενωπίω είναι γραμμένο στην Παλαιά Διαθήκη», είπε στην αρχή της συνέντευξής του.

«Έχω την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης από τη στιγμή που μπήκα στην Εκκλησία. Με βαραίνει αυτή η ευθύνη απέναντι στα προβλήματα του λαού μας που είναι προβλήματα και της Εκκλησίας μας. Παράλληλα στα προβλήματα του Έθνους», ανέφερε ο τότε Αρχιεπίσκοπος.

Στις 26 Οκτωβρίου του 2020 η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μία από τις κορυφαίες του Ευρωπαϊκού Πνεύματος, μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μίλησε δύο μέρες πριν την επέτειο του «Όχι», αλλά και την ευθεία απειλή της Τουρκίας εκείνο το διάστημα.

«Θεωρώ πως οι Τούρκοι είναι για εμάς οι υπεύθυνοι της καταστροφής της μόνης αυτοκρατορίας που έζησε πάνω από 1000 χρόνια. Εμείς ήμασταν οι υπαίτιοι και άρχισε να ξηλώνεται η Οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτά τα δύο δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Και οι δύο πλευρές είναι υπεύθυνες για το τέλος της δόξας τους», ανέφερε τότε η σπουδαία Ελληνίδα ιστορικός.

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like