Επικαιρότητα

NATO – Σύνοδος Ιουνίου: Με τη συμμετοχή Φινλανδίας και Σουηδίας

Επικαιρότητα

NATO – Σύνοδος Ιουνίου: Με τη συμμετοχή Φινλανδίας και Σουηδίας

Με την συμμετοχή της Φινλανδίας θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ από το Νταβός.

Η πρόσφατη απόφαση Σουηδίας και η Φινλανδίας για αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, ανέτρεψε μια πολιτική ετών. Η Τουρκία όμως την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε αντιρρήσεις για την ένταξη των δύο χωρών. Εξάλλου Στοκχόλμη και Ελσίνκι στέλνουν σήμερα αντιπροσωπείες στην Άγκυρα με στόχο να κάμψουν τις αντιρρήσεις της, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto σύμφωνα με το Reuters επεσήμανε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός πως: «στέλνουμε τις αντιπροσωπείες μας να επισκεφθούν την Άγκυρα», «επομένως ο διάλογος συνεχίζεται». «Κατανοούμε ότι η Τουρκία έχει τις δικές της ανησυχίες ασφάλειας απέναντι στην τρομοκρατία, αλλά πιστεύουμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν», πρόσθεσε.

You may also like