Δηλώσεις

Βίτσας: Δεν φτάνει μόνο το χειροκρότημα για τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών

Δηλώσεις

Βίτσας: Δεν φτάνει μόνο το χειροκρότημα για τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών

Δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Βίτσας στον τηλεοπτικό σταθμό « MEGA».

«Φαίνεται ότι στην Ελλάδα, κάθε φορά που φουντώνουν οι πυρκαγιές, όλοι μιλούν για την αναγκαιότητα ύπαρξης Εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση τους, για την ύπαρξη κλιματικής κρίσης, για τη λήψη περισσότερων μέτρων, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών κλπ. Στην ουσία ο καιρός περνά και τα πράγματα που γίνονται είναι πολύ λίγα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μαθαίνουμε από όλα αυτά ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Και μάλιστα σε μια στιγμή που λόγω της κλιματικής κρίσης, απαιτείται η λήψη περισσότερων μέτρων από αυτά που απαιτούντο το προηγούμενο διάστημα.

Εμείς προτείναμε ένα σχέδιο 7 σημείων κατά κύριο λόγο στηριγμένα πάνω στο πόρισμα Γκολντάμερ. Και είναι απορίας άξιο να μάθουμε, γιατί ενώ το κράτος έχει συνέχεια, η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέχτηκε το εν λόγω πόρισμα, το οποίο είχε παραγγείλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά κενά στην οργάνωση της πυροπροστασίας. Ήδη 3,6 χιλιάδες θέσεις πυροσβεστών παραμένουν κενές, ενώ δεν έχουμε εφαρμόσει ακόμα σχέδια που να αντιστοιχούν στην πρόληψη, στην κατάσβεση και ακολούθως στην αναγέννηση των καμένων εκτάσεων», είπε ο κ. Βίτσας.

You may also like