Δηλώσεις

Μπεκατώρου: Να σταθούμε δυνατές, η Αμαλία είναι το σύμβολό μας

Δηλώσεις

Μπεκατώρου: Να σταθούμε δυνατές, η Αμαλία είναι το σύμβολό μας

Δήλωσε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας που βρέθηκε στο δικαστήριο καθώς σήμερα, άρχισε η δίκη του προπονητή που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης τότε αθλήτριας.

Για «συμβολική» δίκη έκανε λόγο η Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με την πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo που ξεκίνησε το πρωί, τονίζοντας πως είναι παρούσα για να σταθεί στην Αμαλία «με κάθε τρόπο» καθώς «είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή».

Η Ολυμπιονίκης τόνισε πως «θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και ευχήθηκε η δικαιοσύνη να αποδόσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί.

«Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα, ωστόσο νομίζω ότι η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι’ αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δε θα κλείσουν τα στόματά τους» πρόσθεσε.

You may also like