Δηλώσεις

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα για τη φορολογία

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα για τη φορολογία

Δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα, τονίζοντας ότι στόχος του είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Πιστεύω, όμως ότι μια σταθερή αυτοδυναμία της ΝΔ θα μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο πήχης για τις εκλογές του Ιουνίου είναι «να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πίστευα ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε το ποσοστό του 2019 και είχα πει μετά τη νίκη εκείνη ότι επιτυχία μου θα είναι να αυξήσω τα ποσοστά στις επόμενες εκλογές. Ξεπεράσαμε και τις ψήφους του 2019 που είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια. Δεν περίμενα τις 20 μονάδες διαφορά αλλά δεν κοίταζα τι κάνει η αντιπολίτευση».

Όρισε, δε, τον πήχη για τις επόμενες εκλογές στο «να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν έκρυψα ότι θέλω μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε μια ασταθή κυβέρνηση με πλειοψηφία 1, 2 ή 3 βουλευτών».

Όσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε: «Ελπίζω η αντιπολίτευση να έχει καταλάβει ότι η τοξικότητα δεν συνιστά αντιπολιτευτική τακτική. Αυτή η τακτική δεν απέδωσε και δηλητηρίασε τον δημόσιο διάλογο. Είχαν αυτή τη στρατηγική γιατί δεν έχουν θέσεις αλλά μια κρυφή ατζέντα και αυτό αφορά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη πίεση αποκαλύπτεται μια κρυφή ατζέντα αύξησης φόρων οπότε καταλαβαίνω γιατί επιλέγουν να στοχοποιούν τον αντίπαλό τους» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν επαναλαμβάνεται διαρκώς από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό και είναι ψέμα είναι στρατηγική να διασπείρουν fake news. Όταν τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πιέζονται να μας πουν πού θα βρούν τα λεφτά αρχίζει και αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα. Το είδαμε με τον κ. Κατρούγκαλο, το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ που ψελλίζει για φόρους. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με μείωση των φόρων».

You may also like