Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Δεν ψάχνω κάποιο δημοσκοπικό «ξέφωτο» για να κάνω εκλογές

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Δεν ψάχνω κάποιο δημοσκοπικό «ξέφωτο» για να κάνω εκλογές

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη.

Ο Πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός για ακόμη μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας: «κατ΄ αρχάς οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όπως έχω πει πολλές φορές, το επανέλαβα και χθες στη Βουλή, για λόγους θεσμικής τάξης αλλά και για λόγους πολιτικής σταθερότητας, ειδικά σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε. Από κει και πέρα, νομίζω ότι είναι πάντα χρήσιμο να μπορούμε να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση σε αυτά τα οποία έχουμε πετύχει σε δύσκολες συγκυρίες ομολογουμένως για τη χώρα, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να φροντίζουμε πάντα να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική μας ορμή, έτσι ώστε να συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Κάθε επέτειος είναι μία ευκαιρία και για έναν απολογισμό και εν πάση περιπτώσει, τα τρία χρόνια δεν είναι δύο, δεν είναι ένα, έτσι δεν είναι; Μπαίνουμε πια και με το ημερολόγιο στην προεκλογική χρονιά» .
Και συμπλήρωσε:

«Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η τελική ευθεία, μία τελική ευθεία που όπως σας είπα θα κρατήσει εκ των πραγμάτων πολλούς μήνες, ότι πρέπει να είναι άλλοθι για να κατεβάσουμε ταχύτητες ή να αρχίσουμε από τώρα να ασχολούμαστε με την προεκλογική προετοιμασία.

Έχω πει πολλές φορές ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα το ανεχτώ και αν δείτε την ένταση με την οποίαν νομοθετεί η Βουλή όλο το τελευταίο διάστημα, αλλά και τον πολύ πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό που έχουμε από το Σεπτέμβριο και μετά, νομίζω ότι θα καταλάβετε ότι όχι απλά δεν έχουμε κατεβάσει ταχύτητα, αλλά αντίθετα θέλουμε να καλύψουμε και ένα μέρος του χαμένου χρόνου, ο οποίος εκ των πραγμάτων δαπανήθηκε στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων κρίσεων, τις οποίες προφανώς πριν από τρία χρόνια δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε».

Παράλληλα επεσήμανε πως δεν μπορεί να καταλάβει «γιατί κάθε φορά μπορεί να ανακινούνται σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν ψάχνω κάποιο δημοσκοπικό «ξέφωτο» για να κάνω εκλογές. Εξάλλου, δημοσκοπικά, η εικόνα της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια της τριετίας, με κάποια σκαμπανεβάσματα, ήταν εξαιρετικά θετική».

«Και επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτό το οποίο επισημάνατε ότι υπάρχει, η «βόμβα» της απλής αναλογικής. Για να το πούμε με απλά λόγια να το καταλάβουν και οι ακροατές μας, απλή αναλογική σημαίνει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα κατά πάσα πιθανότητα -γιατί η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά από την πρώτη κάλπη- η χώρα θα βρεθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση», είπε ο Πρωθυπουργός.

You may also like