Δηλώσεις

Μηταράκης: Αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα και την Αθήνα

Δηλώσεις

Μηταράκης: Αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα και την Αθήνα

Δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, που εξελίσσεται για 2η μέρα στη Βουλή και συνεχίζει: «Έμφαση δίνουμε, πλέον, στην απορρόφηση των κραδασμών που προκαλεί το Μεταναστευτικό, εδώ και δεκαετίες, στις μεγάλες πόλεις. Με ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς».

«Είχαμε τις χαμηλότερες ροές της δεκαετίας, μείωση, 88%. Οι συνολικές ροές από 72.422 το 2019, τις μειώσαμε σε 8.745 το 2021», είπε ο κ. Μηταράκης.

«Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της, έφερε αποτελέσματα στις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, με μείωση των ροών, επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και ανάληψη του ελέγχου των δομών», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η ΝΔ, έχουν έρθει στην Ελλάδα παράνομα 78 χιλιάδες μετανάστες, ενώ έχουν φύγει συνολικά 120-130 χιλιάδες», είπε ο κ. Μηταράκης, και τόνισε: «η Ευρώπη στήριξε την Ελλάδα αντιδρώντας ακαριαία σε κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού».

You may also like