Επικαιρότητα

Με self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς η επιστροφή σε όσα σχολεία ήταν κλειστά

Επικαιρότητα

Με self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς η επιστροφή σε όσα σχολεία ήταν κλειστά

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα oι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας κάνει self test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα κάνουν τρία self test την εβδομάδα 31/1-4/2, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας, αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με self test, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

You may also like