Δηλώσεις

Μαρινάκης: Η ενίσχυση των σχέσεων με την Ινδία να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης

Δηλώσεις

Μαρινάκης: Η ενίσχυση των σχέσεων με την Ινδία να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης

Δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας την επίσημη επίσκεψη στην Ινδία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του δήλωσε: Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα, τις προοπτικές για την περαιτέρω δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- Ινδίας.

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα και στην ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων λέγοντας: «η ενίσχυση της εταιρικής μας σχέσης με την Ινδία -και μιλώ για την Ευρώπη- θα πρέπει να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης. Και αυτό οπωσδήποτε ισχύει για τη χώρα μου. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια προς την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, και η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτή την προσπάθεια.

You may also like