Επικαιρότητα

Μαίνεται η Ρωσική επίθεση – Απόψε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων

Επικαιρότητα

Μαίνεται η Ρωσική επίθεση – Απόψε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία μαίνεται σε πολλαπλά μέτωπα, με την εισβολή να συνεχίζεται για 7η μέρα. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν μπει στο Χάρκοβο και πως η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη.

Σε μια σπάνια συνέντευξη από καταφύγιο στο Κίεβο την Τρίτη, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι η χώρα του -η οποία έχει πολύ μικρότερο στρατό από τη Ρωσία – χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να αποτρέψει η κρίση εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, αναφέρει το CNN.
Oi ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν το Χάρκοβο, την ίδια στιγμή που αποκλείουν από κάθε κατεύθυνση τόσο το Κίεβο και τη Μαριούπολη, όσο και την Οδησσό.

Τουλάχιστον 136 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την την Πέμπτη και άλλοι 400 άμαχοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, αν και προειδοποίησαν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι εάν διεξαχθεί ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα συνεπαγόταν πυρηνικά όπλα και θα ήταν καταστροφικός.

Και σημείωσε: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζο) Μπάιντεν είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μόνη εναλλακτική στις κυρώσεις… είναι ο παγκόσμιος πόλεμος».

Απόψε ο 2ος γύρος των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία

Η Ρωσία λέει ότι η αντιπροσωπεία της είναι έτοιμη για νέες συνομιλίες με την Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Έτοιμοι δηλώνουν και οι Ουκρανοί θέτοντας τον όρο να μην υπάρξει τελεσίγραφο από πλευράς της Ρωσίας : «Η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίγραφα από τη ρωσική πλευρά, ενώ δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για τη συνάντηση», είχε δηλώσει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο νέος γύρος επαφών θα γίνει επίσης στη Λευκορωσία και με τις ίδιες συνθέσεις και από τις δύο πλευρές. Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος επαφών είχε διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ωρών.

You may also like