Δηλώσεις

Κουτσούμπας: Tο ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων

Δηλώσεις

Κουτσούμπας: Tο ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων

Δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη του στο ΟΝΕ.

Είπε ότι «η πείρα όλων αυτών των χρόνων επιβεβαιώνει αυτά που έλεγε το ΚΚΕ ότι η ΕΕ δεν είναι μια ένωση ισότιμων κρατών, ούτε ένωση των εργαζομένων και των λαών, αλλά είναι μια ένωση που ενδιαφέρεται για το πως θα έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια και έτσι ψηφίζονται οι νόμοι, δίνονται οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις για να γίνονται νόμοι».

Χαρακτηρίζοντας την ΕΕ ως «φυλακή των λαών» είπε ότι «εμείς δεν θέλουμε αυτή την ΕΕ. Εμείς θέλουμε την Ευρώπη των λαών, των εργαζομένων, των εργατών» και πρόσθεσε:

Αυτό θα γίνει με το να αλλάξει ο συσχετισμός, για παράδειγμα στην Ελλάδα να βγεί πολύ ψηλά το ΚΚΕ και να υπάρχει μια διακυβέρνηση με βάση το σχέδιο και το πρόγραμμα του ΚΚΕ για το πως πρέπει να γίνονται οι ισότιμες εμπορικές, οικονομικές, πολιτικές, άλλες σχέσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ και με όλο τον κόσμο».

«Η ένωση της Ευρώπης που θέλουμε εμείς είναι η Ευρώπη των λαών που δεν θα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι η Ευρώπη όπου ο εργάτης θα αποφασίζει στο εργοστάσιό του και θα είναι κυρίαρχος της παραγωγής, θα υπάρχει οργανωμένο κεντρικό σχέδιο που θα επιλύει κοινωνικά-λαϊκά προβλήματα, και αυτή η Ευρώπη υπάρχει στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ και το προτείνουμε καθαρά: θέλουμε την Ευρώπη του Σοσιαλισμού και είμαστε οι μόνοι που το λέμε έτσι» τόνισε.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάει πάρα πολύ ψηλά το ΚΚΕ όχι μόνο για να δώσει ένα μάθημα στη κυβέρνηση Μητσοτάκη και στα άλλα αστικά κόμματα, αλλά κυρίως για να στείλει εκπροσώπους και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται τα πάντα που είναι οι δρόμοι του αγώνα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς «γιατι το ΚΚΕ αντιπαλεύει τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι μια αριστερή δύναμη» και «αν αυτή η αντιπαλότητα δημιουργεί την προϋπόθεση στερέωσης της δεξιάς» απάντησε ότι «καταρχάς η πάλη του ΚΚΕ είναι απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχειρίζεται σε βάρος του λαού μας και τα οικονομικά ζητήματα και τις εργασιακές σχέσεις και ακολουθεί μια βάρβαρη πολιτική. Λέμε ότι είναι πρόταγμα στις ευρωεκλογές να δοθεί ένα γερό χαστούκι στη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για όλες τις πολιτικές της».

You may also like