Δηλώσεις

Κοντογεώργης: Ιλουστρασιόν λαϊκισμός, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις

Κοντογεώργης: Ιλουστρασιόν λαϊκισμός, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αλλάζοντας θέμα, στο αίτημα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου, για συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, για το θέμα της ακρίβειας, απάντησε ότι αυτό θα αξιολογηθεί με βάση και τον προγραμματισμό της Βουλής, μετά το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, «ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στη συζήτηση, ειδικά για τα θέματα της ακρίβειας». Και τούτο γιατί η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και ταυτόχρονα γίνονται σημαντικές προσπάθειες αντιμετώπισής του, δήλωσε.

Για τις ευρωεκλογές, επεσήμανε εν πρώτοις ότι «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κανένας πολίτης δεν είναι δεδομένος, πάντοτε η κάλπη είναι άδεια. Στόχος μας είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό». Συγχρόνως, υπογράμμισε τη σημασία της ευρωκάλπης λέγοντας ότι οι πολίτες εκλέγουν τους εκπροσώπους τους για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου λαμβάνονται αποφάσεις για την καθημερινότητα, τις προτεραιότητες που έχει η χώρα. Επομένως, συμπέρανε, «πρέπει να υπάρχει ισχυρή και καλή εκπροσώπηση». Ταυτοχρόνως, είναι «μια εθνική κάλπη, η οποία αντανακλά εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Έχει να κάνει με το τι θέλουμε για την επόμενη μέρα. Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον ρόλο της χώρας στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση σε ένα πλαίσιο σταθερότητας προκειμένου να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά αυτή. Οι πολίτες θα αξιολογήσουν όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και την προοπτική, τις δυνατότητες για την επόμενη μέρα στο ευρωπαϊκό, κυρίως, περιβάλλον, αλλά όχι μόνον. Με βάση αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την κυβέρνηση» εκτίμησε εν κατακλείδι.

Για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, είπε: «Βρισκόμασταν πάντοτε σε θεσμικό διάλογο με την Εκκλησία, η οποία εκφράζεται δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου. Πάντοτε η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σε γραμμή μετριοπάθειας, σε αντίστιξη με κάποια πολύ μεμονωμένα περιστατικά που είδαμε τις μέρες αυτές και το προηγούμενο διάστημα». Εξάλλου, «στον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας η κυβέρνηση πάντοτε ήταν αρωγός» και «δεν είναι τυχαίο», όπως επεσήμανε, ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τον αρχιεπίσκοπο θα επισκεφθούν κοινωνικές δομές, την Παρασκευή στο Δήλεσι. «Αυτά είναι τα θέματα στα οποία πρέπει να δίνουμε έμφαση, σε όλα τα υπόλοιπα μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις, αλλά θεωρώ ότι το Σώμα της Εκκλησίας, η σημαντική πλειοψηφία, δεν ενστερνίζεται πράξεις βίας ή μια ρητορική που δεν συνάδουν με τις αρχές της αγάπης και της φιλαλληλίας» υπογράμμισε ο Θ. Κοντογεώργης.

Η συνέντευξη έκλεισε με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: Διακρίνω ένα ιλουστρασιόν λαϊκισμό με ένα νέο περιτύλιγμα, το οποίο λανσάρεται πάλι στην πολιτική ζωή της χώρας, που δεν πρέπει να αναβιώσει. Ο λαϊκισμός πάντοτε συνδέεται με την ένδεια επεξεργασμένων προτάσεων» υποστήριξε και έφερε ως παράδειγμα σημερινή συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό “Open”. Εκεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο Στέφανος Κασσελάκης «υποσχέθηκε αύξηση δαπανών υγείας στο 5%, ενώ είναι ήδη στο 6%. Στο πρόγραμμά του έλεγε 8%, μετά κάτι άλλο. Όταν κάποιος διεκδικεί το ρόλο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης, αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από επεξεργασμένες προτάσεις και να μην μπαίνουμε πάλι σε μια ρητορική και εύκολη πολιτική που στοίχισε στη χώρα.

You may also like