Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, δεσμεύομαι για κυβερνητική σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές

Δηλώσεις

Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, δεσμεύομαι για κυβερνητική σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές

Δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο κανάλι Kontra και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

«Αν έχω μεγάλη δύναμη, γιατί αν δεν την έχω δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση, θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι μπορούμε να επιβάλουμε αυτά τα πρόσωπα που θεωρούμε ότι έχουν πολιτικό ήθος και επάρκεια και να ασκήσουν σε υπουργεία πυλώνες αυτή την πολιτική. Ώστε μετά από τέσσερα χρόνια να έρθει ο πολίτης να μου πει “κύριε Ανδρουλάκη, είχατε το υπουργείο Ενέργειας… Καταφέρατε να θωρακίσετε ενεργειακά τη χώρα; Σταματήσατε την κερδοσκοπία των μεγάλων παραγωγών;” Αυτή είναι η αντίληψη για να αλλάξει πραγματικά η χώρα, να αλλάξει σελίδα. Και να μην έχουμε δύο μοντέλα εξουσίας, όπως είχαμε με τον κ. Νίκο Παππά να είναι ο αντ’ αυτού και μετά τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Εγώ μιλώ για μια θεσμική κουλτούρα, ανοικτής διακυβέρνησης, με προγραμματικές συμφωνίες», είπε και συμπλήρωσε: «εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι από την πρώτη εκλογική διαδικασία, με την απλή αναλογική, ότι θα έχουμε σταθερότητα αν η παράταξή μας έχει ισχυρή εντολή. Εμείς δεν θα βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες, γιατί δεν είμαστε διασυνδεδεμένοι με την καρέκλα».

«Ξέρετε τι βλέπω; Ο κ. Τσίπρας ψήφισε απλή αναλογική, αλλά είπε στη ΔΕΘ ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση των ηττημένων. Τότε γιατί ψήφισε την απλή αναλογική; Αν δεν ήθελε κυβέρνηση ηττημένων, τότε γιατί δεν άφηνε τον εκλογικό νόμο με το μπόνους που δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων, γιατί μόνο το πρώτο κόμμα παίρνει το μπόνους», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like