Δηλώσεις

Κικίλιας: 10 φορές πάνω οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το 2019

Δηλώσεις

Κικίλιας: 10 φορές πάνω οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το 2019

Δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη σύσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Tο Σεπτέμβριο του 2021, λίγες μέρες αφότου ανέλαβα το Υπουργείο Τουρισμού, το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησα ήταν εδώ, στη Θεσσαλονίκη. Τότε, έθεσα το στοίχημα της Κρουαζιέρας ως στρατηγική μας επιλογή.
Με σκληρή και συντονισμένη δουλειά όλων των φορέων, και με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το λιμάνι της πόλης αναβαθμίστηκε και δεκαπλασίασε τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με το 2019. Οι μισές μάλιστα από αυτές αφορούν δραστηριότητα homeporting, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Αυτό, κωδικοποιημένα, σημαίνει αύξηση του τουριστικού προϊόντος και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, το Posidonia Sea Tourism Forum του 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, που αξίζει να έχει υψηλές επιδόσεις στον θαλάσσιο τουρισμό. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πως τα πρώτα μηνύματα δείχνουν πως το 2023 θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. Συγχαρητήρια στον ΟΛΘ και σε όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αυτήν την επιτυχία», επεσήμανε.

You may also like