Δηλώσεις

Καραμανλής: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθ’ οδόν για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών

Δηλώσεις

Καραμανλής: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθ’ οδόν για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών

Δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε κοινή συνεδρίαση στην Βουλή των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα Μεταφορών, κ. Adina Vălean.

«Βάλαμε μπροστά το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 4,5 δισ. ευρώ και που όταν θα ολοκληρωθεί θα αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών», επεσήμανε ο υπουργός.

« Έχουμε διατυπώσει τη θέση της χώρας μας και επιδιώκουμε τη συμπερίληψη του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στο εκτεταμένο διευρωπαϊκό δίκτυο», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι πλέον με την ενεργειακή κρίση αναγνωρίζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη την πολύ μεγάλη σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Ήδη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αξιοποιείται τόσο από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, όσο και από άλλες πηγές, για να διασυνδέσουμε απομονωμένες περιοχές και να αναβαθμίσουμε ενεργειακά όλη αυτή την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τέλος είπε: «Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία των λωρίδων αλληλεγγύης (solidarity lanes), καθώς και του σχεδίου εκτάκτου ανάγκης για τις μεταφορές (contingency plan)».

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like