Πρόσωπα

Ιωάννης Αρτοποιός: Ποιος μας ενημερώνει για τα πύρινα μέτωπα αυτή τη δύσκολη περίοδο

Πρόσωπα

Ιωάννης Αρτοποιός: Ποιος μας ενημερώνει για τα πύρινα μέτωπα αυτή τη δύσκολη περίοδο

Βρισκόμενοι στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, και ενός δύσκολου καλοκαιριού λόγω της κλιματικής αλλαγής που χτυπά όλη τη Μεσόγειο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ η ενημέρωση για την πορεία και την εξέλιξη των πυρκαγιών, πραγματοποιείται σχεδόν καθημερινά από τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής.

Στο τιμόνι της ενημέρωσης από πλευράς πυροσβεστικού σώματος, έχοντας επωμιστεί το δύσκολο έργο της αντικειμενικής πληροφόρησης των πολιτών, βρίσκεται ο Επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός. Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, υπηρετεί το σώμα εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας παράλληλα διατελέσει εκλεγμένος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Ιωάννης Αρτοποιός αποτελεί τη σταθερή φωνή που καθησυχάζει τους πολίτες, την στιγμή που καθημερινά ξεσπούν περισσότερες από 50 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, ξεχωρίζοντας τα σημαντικά από τα λιγότερα σημαντικά, εφιστώντας ταυτόχρονα την προσοχή μας, όποτε αυτό είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι πολλές φορές η ανθρώπινη αμέλεια είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών.

«Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας! Η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή!», έχει επισημάνει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του. Ο Ιωάννης Αρτοποιός, βρισκόμενος στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα μας ενημερώνει τόσο για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας, μη παραλείποντας να δίνει οδηγίες για μέτρα πρόληψης.

Οι δύσκολες στιγμές και δυσάρεστες ειδήσεις για την πορεία των φωτιών, δεν λείπουν και αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. «Κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών, τους σώσαμε τελευταία στιγμή», μας αποκάλυψε ο κ. Αρτοποιός, πριν από μερικές ημέρες. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό, υποσχέθηκε. «Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι,
βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία…», είπε.

Ενημέρωση Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην Πεντέλη:

Ενημέρωση στις 23/7/2022 μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας:

Ο εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Αρτοποιός στο ΣΚΑΙ:

Οι μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, συντονίζονται αρμονικά τόσο για την αντιμετώπιση και πρόληψη των κρίσιμων πυρκαγιών.

Η αυξημένη επιτήρηση από πλευράς Πυροσβεστικής σε συνδυασμό με τους ελέγχους και τις περιπολίες, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία για την πρόληψη και τον ταχύτατο δυνατό εντοπισμό ενδεχόμενων πυρκαγιών αλλά και η άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, αποτελούν τα όπλα απέναντι στη φωτιά. Παράλληλα, δεν λείπει ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων πυροπροστασίας σε υπαίθριες εργασίες σε συνδυασμό με την επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε περίπτωση μη τήρησης των απαραίτητων μέτρων.

You may also like