Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τη Δημοκρατία, δε νοιάζεται για το αν οι πολίτες βγάζουν τον μήνα

Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τη Δημοκρατία, δε νοιάζεται για το αν οι πολίτες βγάζουν τον μήνα

Δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία TV».

«Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, κάποιος που έχει τεθεί σε καθεστώς  από την ΕΥΠ, μπορεί να ενημερωθεί γι’ αυτό μετά από τρία χρόνια. Άρα θα πάμε στις εκλογές και ποτέ δεν θα μάθουμε το λόγο για τον οποίο τέθηκε υπό παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής και νυν αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Αυτό είναι αδιανόητο και από μόνο του δείχνει συγκάλυψη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Προβλέπεται επίσης ότι τα αρχεία με το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων θα καταστρέφονται στο εξάμηνο. Επομένως δεν θα είναι δυνατό να αξιολογείται τι παρακολούθησε τελικά η ΕΥΠ και αν υπήρχε όντως λόγος εθνικής ασφάλειας, κάτι που επικαλείται η κυβέρνηση στις υποθέσεις που συζητάμε», σημείωσε.

Παράλληλα είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: «εάν υπάρχει έστω και ένα πρόσωπο, από αυτά βρίσκονται στις λίστες παρακολουθήσεων, το οποίο είχε τεθεί και σε καθεστώς επισύνδεσης από την ΕΥΠ και για ποιο λόγο δεν δίνει εντολή στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν σε κάποιο από αυτά τα πρόσωπα είχε γίνει άρση απορρήτου».

«Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί εδώ και τώρα να άρει το απόρρητο, ώστε Κοντολέων και Δημητριάδης να εξηγήσουν για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης αλλά και δημοσιογράφοι, οι κύριοι Κουκάκης και Μαλιχούδης. Μπορούν επίσης να κάνουν “φύλλο και φτερό” την Intellexa και την Krikel οι οποίες εμφανίζονται να έχουν τεράστιο όγκο συναλλαγών μεταξύ τους. Σύμφωνα με την έρευνα του κ. Τέλλογλου, η ΕΥΠ έδωσε 7 εκ. για να αγοράσει το Predator, κάτι που δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση», εξήγησε.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Και δεν γνωρίζουμε κάποιον αθώο να κρύβεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το Predator, όλο αυτό το δίκτυο παρακολούθησης, δεν είναι ένα λάθος, είναι μια πρακτική διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Και μια κυβέρνηση που ακολουθεί τέτοιες άθλιες πρακτικές και δεν νοιάζεται για τους κανόνες της Δημοκρατίας, σίγουρα είναι και μια κυβέρνηση που δεν την απασχολεί αν η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση», ανέφερε.

You may also like