Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Κρατική παρέμβαση και δημόσια ΔΕΗ για μείωση της τιμής στην ενέργεια

Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Κρατική παρέμβαση και δημόσια ΔΕΗ για μείωση της τιμής στην ενέργεια

Δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94.3 FM».

«Το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα δώσει –από χρήματα των πολιτών- 2 δισ. για να στηρίξει την αισχροκέρδεια, τη στιγμή που με 340 εκ. θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ και να συγκρατήσουμε τις τιμές. Σε όλη την Ευρώπη το κράτος επιστρέφει στην ενεργειακή πολιτική, κάτι που είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας ειδικά για τη χώρα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ επιμένει διαφορετικά», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη στην ενέργεια, στη διύλιση και εμπορία πετρελαίου και στο φυσικό αέριο. Η εταιρεία του φυσικού αερίου για το χρόνο που κλείνει έχει 300 εκ. υπερκέρδη», υπογράμμισε.

Σημείωσε ακόμα ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα κοστολογημένη και είναι στα 5,6 δισ.». «Δεν μπορεί όμως η ΝΔ να μιλά για αξιοπιστία στα δημόσια οικονομικά. Εμείς δεν αφήσαμε ποτέ τη χώρα με 15% έλλειμμα, δεν ψηφίσαμε έναν προϋπολογισμό, όπως η ΝΔ πέρσι, που προέβλεπε 0,8% πληθωρισμό όταν όλοι έβλεπαν τι έρχεται. Την ίδια στιγμή ο κ. Σκρέκας έλεγε ότι το ρεύμα θα αυξηθεί 2 με 3 ευρώ», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 άφησε μια χώρα με 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, άφησε ασπίδα 37 δισ. στα ταμεία και ένα χρέος ρυθμισμένο σε επιτόκιο 1% για ταεπόμενα 15 χρόνια».

«Σήμερα, μια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα σήμαινε άμεσα μέτρα για την ενέργεια που μπορούν να μειώσουν τα τιμολόγια κατά 50%, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, θέσπιση αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στα 10.000 ευρώ», ανέφερε. «Επίσης, με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όλο αυτό το πανηγύρι που γίνεται σήμερα με τα golden boys και τις “ακρίδες” που έχουν πέσει στο δημόσιο χρήμα, θα σταματήσει», συμπλήρωσε.

You may also like