Επικαιρότητα

Η Αγγλία αλλάζει τη στρατηγική της για τα COVID test – Οι νέοι κανόνες

Επικαιρότητα

Η Αγγλία αλλάζει τη στρατηγική της για τα COVID test – Οι νέοι κανόνες

Σε τροποποίηση των πρωτοκόλλων όσον αφορά τα τεστ για τον εντοπισμό του κορωνοϊού προχωρά η Αγγλία, δίνοντας σαφώς μεγαλύτερη σημασία στα αποτελέσματα των rapid τεστ, τα οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται αυτοδιαγνωστικά από τους πολίτες, δηλαδή ως self test.

Με βάση τους νέους κανόνες, από τις 11 Ιανουαρίου όσοι διαγιγνώσκονται θετικοί με rapid τεστ -γνωστά ως LFD στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε επιβεβαιωτικό μοριακό έλεγχο, όπως ισχύει σήμερα. Θα πρέπει να καταχωρήσουν το αποτέλεσμα και στη συνέχεια να τεθούν σε αυτοπεριορισμό.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία για την προστασία της δημόσιας υγείας (UKHSA), τα τεστ αντιγόνου είναι ακριβή και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο PCR για όσους είναι ασυμπτωματικοί και εμβολιασμένοι, όπως μεταδίδουν το BBC και η «Guardian».

«Καθώς τα κρούσματα Covid συνεχίζουν να αυξάνονται, αυτή η δοκιμασμένη προσέγγιση σημαίνει ότι τα LFD μπορούν να χρησιμοποιηθούν με βεβαιότητα ώστε να καταδείξουν μόλυνση Covid-19, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για επιβεβαίωση μέσω PCR», δήλωσε η επικεφαλής της UKHSA, Δρ. Τζένι Χάρις, σύμφωνα με την «Guardian» και τους «Financial Times». Ανάλογη στρατηγική είχε εφαρμοστεί στην Αγγλία πέρυσι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Η ευρεία χρήση και η ηλεκτρονική καταγραφή των rapid τεστ μπορεί να βοηθήσει και στην καλύτερη ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς για την ώρα καταχωρούνται μόνον όσοι υποβληθούν σε PCR, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

You may also like