Πρόσωπα

Γιώργος Παπαδάκης: Ποιος είναι ο παρουσιαστής της πρωινής ζώνης

Πρόσωπα

Γιώργος Παπαδάκης: Ποιος είναι ο παρουσιαστής της πρωινής ζώνης

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το «Καλημέρα Ελλάδα», έπειτα από 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην τηλεόραση και στη πρωινή ζώνη συγκεκριμένα από το 1992.

«Είμαι περήφανος για το ότι δημιούργησα αυτή τη ζώνη. Όσο αλαζονικό και να ακούγεται, δεν υπήρχε τηλεόραση σε αυτή την ώρα. Δημιουργήθηκαν πάνω από 1000 θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του όπου ανακοίνωσε και την αποχώρησή του.

Ο γνωστός παρουσιαστής γεννήθηκε το 1951 στο Χαλάνδρι και έχει καταγωγή από την Κρήτη. Έχει κάνει 2 γάμους και έχει τρία παιδιά και δύο εγγόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία από το ραδιόφωνο με την εκπομπή ‘’Κάθε μέρα παντού’’, ενώ είχε ασχοληθεί και με τον έντυπο τύπο.

Όπως είχε ο ίδιος επισημάνει σε παλαιότερη συνέντευξή του: “Ο αδελφός μου, 5 χρόνια μεγαλύτερος, είχε έναν φίλο στη δημοσιογραφία. Από όλους τους φίλους του, εγώ εκείνον θαύμαζα. Δεν πίστευα ότι θα μπω στον χώρο της δημοσιογραφίας. Άλλωστε δεν είχα δυνατότητα για σπουδές. Σιγά σιγά, όταν μεγάλωσα, με πήρε κοντά του αυτός. Χτύπησα πόρτες και άνοιξαν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και σε ραδιόφωνο και σε εφημερίδες και στην τηλεόραση. Η πρώτη μου δουλειά στη δημοσιογραφία ήταν στο κρατικό ραδιόφωνο, έκανα και αποστολές και ρεπορτάζ, όλα τα έχω κάνει”.

Η πρώτη του εκπομπή στην τηλεόραση ήταν το 1986-1987, στην ΕΡΤ, με το όνομα ‘’3 στον αέρα’’ όπου ήταν και παρουσιαστής μαζί με τον Νάσο Αθανασίου και τη Σεμίνα Διγενή μέχρι που τον αντικατέστησε ο Γιάννης Δημαράς.

Το 1988-1989 ήταν συμπαρουσιαστής-ρεπόρτερ στην ΕΤ1, από το 1988 έως το 1989.

Ενώ το 1990-1992 παρουσίασε στον Αντ1 την εκπομπή ‘’Ελλάς το μεγαλείο σου’’.

Μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 έχει παρουσιάσει επίσης τις εκπομπές Κόκκινη Κάρτα(1995-1996), Δέκα με τόνο (1997-1999) και Αρένα.

Στην εκπομπή κόκκινη κάρτα μάλιστα είχε φιλοξενήσει και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, αναδείχτηκε από την πρωινή ζώνη ενημέρωσης καθώς από το 1992 παρουσιάζει πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Το σπουδαίο ωστόσο είναι, ότι ξεκίνησε την πρώτη χρονολογικά ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και τη μακροβιότερη. Η εκπομπή ονομαζόταν ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’ και παρουσιαζόταν στον Αντ1 έως το 2011.

Στην συνέχεια και μέχρι το 2015 παρουσίαζε την αντίστοιχη εκπομπή ‘’Πρωινό Αντ1’’ και η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε ξανά σε ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’ μετά από πρόταση του ιδίου.

Το 2013, πάλι στον ΑΝΤ1 παρουσίαζε την εκπομπή Sold Out.

Ας θυμηθούμε όμως μερικές από τις στιγμές της μακρόχρονης πορείας του στην πρωινή ζώνη της ενημέρωσης:

Καλημέρα Ελλάδα- Προεκλογική εκπομπή 2000

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στο Καλημέρα Ελλάδα

Η Δέσποινα Βανδή στο ”Καλημέρα Ελλάδα”

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δίνει συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Καλημέρα Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρόεδρος της ΝΔ τότε, στον Γιώργο Παπαδάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Καλημέρα Ελλάδα

Μετά λοιπόν τα τόσα χρόνια στην Ελληνική τηλεόραση και την πρωινή ζώνη ενημέρωσης, η παρουσία του δημοφιλή δημοσιογράφου και παρουσιαστή ολοκληρώνεται.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε δεν θα φύγει ποτέ από την εκπομπή, θα είναι εκεί: ‘’Η εκπομπή θα βγει κανονικά κι αυτό θα γίνει προοδευτικά. Θα έχω το γενικό συντονισμό της εκπομπής, δεν μπορώ να το εγκαταλείψω’’.

You may also like