Δηλώσεις

Φάμελλος: Οδηγούμαστε σε κινούμενη άμμο στα ενεργειακά

Δηλώσεις

Φάμελλος: Οδηγούμαστε σε κινούμενη άμμο στα ενεργειακά

Δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash fm» Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Β. Στολάκη.

«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των δημοσκοπήσεων καταγράφουν την πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής στην κοινωνία ιδιαίτερα στο πεδίο της ακρίβειας, της ενέργειας, της ασφάλειας ακόμη και στα γεωπολιτικά. Το μόνο που ακούμε από τον κόσμο είναι: κάντε κάτι για να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Αυτήν την εντολή μεταφέρουμε με το αίτημα μας για πρόωρες εκλογές», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως: «η μεγάλη αστάθεια και ανασφάλεια που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό και η συνεχής φθορά της κυβέρνησης κάνει κακό στη χώρα. Εμείς ζητάμε να καθοριστεί ημερομηνία διενέργειας εκλογών, δεν κάνει καλό μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος».
«Εμείς δεν είμαστε σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που τους ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε την απλή αναλογική, πραγματοποίησε ένα διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς, και άρα άνοιξε τη συζήτηση για συνεργασίες. Αυτό σημαίνει η απλή αναλογική. Να βρούμε την καλύτερη λύση με σύνθεση για να έχει η Ελλάδα την επόμενη μέρα μία προοδευτική κυβέρνηση».

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση επεσήμανε: «Η κυβέρνηση, όπως έχει αποδεχθεί, λέει τα ίδια παραμύθια εδώ και ένα χρόνο. Παραδέχεται ακόμη, με τρομερή καθυστέρηση ενός σχεδόν χρόνου, ότι υπάρχουν υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών τα οποία μετά από πίεση αναγκάστηκε να δεσμευτεί πως θα φορολογήσει, κάτι που βέβαια δεν έχουμε δει ακόμη. Η καταχρηστική ρήτρα Μητσοτάκη, όπως παραδέχεται πλέον και η κυβέρνηση, δεν αναστέλλεται αλλά ενσωματώνεται απλά στα τιμολόγια. Θα περιμένουμε λοιπόν οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος να ανακοινώσουν τα τιμολόγιά τους για το επόμενο διάστημα για να δούμε εάν τελικά ο μηχανισμός αυτός θα οδηγήσει σε αύξηση ή σε μείωση των τιμολογίων» και πρόσθεσε:

«Η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα έχουμε και πάλι πολύ υψηλές τιμές και επιδότηση της ακρίβειας από την κυβέρνηση, αφού ο κος Σκρέκας έχει ήδη προαναγγείλει 1,6 δισ. ευρώ επιδοτήσεων για το επόμενο εξάμηνο. Περιμένουμε επίσης να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει το ανώτατο όριο αποζημίωσης των μονάδων παραγωγής ενέργειας ανά τεχνολογία».

You may also like