Πρόσωπα

Γιώργος Κουβαράς: Ποιος είναι ο έμπειρος δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης

Πρόσωπα

Γιώργος Κουβαράς: Ποιος είναι ο έμπειρος δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης

Ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος, ο Γιώργος Κουβαράς με καταγωγή από την Πάτρα, είναι γνωστός για τις τοποθετήσεις του πάνω σε καίρια πολιτικά ζητήματα και την κριτική του ματιά στις εξελίξεις.

Όντας απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο City University of London UK, από όπου και απέκτησε Μάστερ Δημοσιογραφίας το 1998.

Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε την καριέρα του αρθρογραφώντας στον «Ελεύθερο Τύπο». Διανύοντας μια μακρά πορεία στον χώρο της ενημέρωσης με σταθερή και αξιοσημείωτη παρουσία σε μέσα της χώρας όπως ο Αθήνα 9,84, ο Flash 9,61 και ο City 99,5, εργάστηκε ως σχολιαστής της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ενώ συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1, το Kontra και φυσικά το Action 24 με το οποίο διατηρεί ακόμα «μία σχέση αγάπης» όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει.

Σήμερα, συνεχίζει τη μαχητική ενημέρωση υπό την σκέπη της δημόσιας τηλεόρασης και την εκπομπή «Στο Κέντρο».

Ο Γιώργος Κουβαράς έχει αναμφίβολα πολλές στιγμές να θυμηθεί από την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της ενημέρωσης.

Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές:

«ΝΕΤ στα Γεγονότα»

Την παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής “ΝΕΤ στα Γεγονότα” παρουσίαζε ο Γιώργος Κουβαράς από τον Σεπτέμβριο του 2012-2013.

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στο Kontra Channel και τον Γιώργο Κουβαρά

Ο Γιώργος Κουβαράς είχε την ευκαιρία να «φιλοξενήσει» πολλούς πολιτικούς κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, καλεσμένη στο Kontra Channel και την εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου’’ μιλώντας για την -τότε- πολιτική επικαιρότητα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Evening Report

O Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα από τους πολιτικούς που είχε “φιλοξενηθεί’’ από τον Γιώργο Κουβαρά.

Οικουμενικός Πατριάρχης στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά

Μερικές από τις πιο πρόσφατες και μεγάλες συνεντεύξεις που κατέχει ο Γιώργος Κουβαράς είναι και αυτή που του παραχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως τον περασμένο Μάιο.

Σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την στάση του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αλλά και το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι σίγουρα μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του Γιώργου Κουβαρά, και μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του Πατριάρχη.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπάρξει ‘’καλεσμένος’’ του Γιώργου Κουβαρά.

Με συμβολικό σκηνικό το μουσείο της Ακρόπολης, δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσει ρητά το αίτημα και την προσδοκία του για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

You may also like