Πρόσωπα

Γιάννης Μπρατάκος: Το πλούσιο βιογραφικό του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό

Πρόσωπα

Γιάννης Μπρατάκος: Το πλούσιο βιογραφικό του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό

Ένα δύσκολο έργο ανατέθηκε στον Γιάννη Μπρατάκο, που όμως με την εμπειρία του και την ικανότητά του θα μπορέσει να φέρει εις πέρας.

Του έχει ανατεθεί μια νευραλγική θέση στη κυβέρνηση, είναι υφυπουργός στον πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Τελείωσε Μηχανική Παραγωγή και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε μάστερ στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science.

Όσον αφορά την επαγγελματική του καριέρα, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999.

Ο κ. Μπρατάκος δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Παράλληλα, στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. όπου διετέλεσε μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, αποτέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Επιπρόσθετα, από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η θητεία του στον ΕΒΕΑ υπήρξε μακρόχρονη καθώς ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρείας Ανάπτυξης & Προόδου από το 2006, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου αυτού επιμελητηριακού θεσμού της χώρας, αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, διαδεχόμενος τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μίχαλο.

«Θέλουμε να ασκούμε ενεργά και εποικοδομητικά τον ρόλο του θεσμικού συμβούλου της πολιτείας. Υποστηρίζοντας προτάσεις καινοτόμες, τεκμηριωμένες και τεχνικά ολοκληρωμένες. Δημιουργώντας αποτελεσματικούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς λήψης αποφάσεων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θέλουμε να συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο, δυναμώνοντας τη φωνή της αγοράς, της επιχειρηματικότητας, της δημιουργικής Ελλάδας. Διεκδικώντας μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών», είχε επισημάνει μετά την εκλογή του.

Ωστόσο, παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Μπρατάκος και ο ρόλος του στη ΝΔ

Στις αρχές του 2019 ο Γιάννης Μπρατάκος ανέλαβε τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, με αρμοδιότητες την επεξεργασία και αξιολόγηση προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη, την ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κοινωνικής προστιθέμενης αξίας μέσα από τη διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις υγιείς παραγωγικές τάξεις, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Οικογένεια

Ο κ. Μπρατάκος είναι διαζευγμένος, ενώ έχει 2 παιδιά τον Άγγελο και τον Αλέξανδρο.

You may also like