Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου: Υποχρέωση όλων μας να μπει τέλος στην βαρβαρότητα της κακοποίησης ζώων

Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου: Υποχρέωση όλων μας να μπει τέλος στην βαρβαρότητα της κακοποίησης ζώων

Δήλωσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου με αφορμή το περιστατικό της κακοποίησης γαϊδουριού στη Ζίτσα.

«Περιστατικά κακοποίησης ζώων όπως η περίπτωση της κακοποίησης γαϊδουριού στη Ζίτσα δεν μπορεί επ’ ουδενί να γίνονται ανεκτά σε μια σύγχρονή και πολιτισμένη κοινωνία.

Οι ανεκδιήγητες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν το γαϊδουράκι ξαπλωμένο μέσα στα αίματα προκαλούν σε όλους μας θλίψη, στεναχώρια και οργή.

Κατά καιρούς διάφορα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως θανάτωση ζώων με την χρήση δηλητήριου, διατήρηση ιπποειδών σε συνθήκες εργασίας που δεν πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την ευζωία των ιπποειδών εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων κ.α. Παρ’ ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια, αυτά τα περιστατικά μας υπενθυμίζουν ότι απαιτείται να κάνουμε ακόμα περισσότερα, στο πλαίσιο της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της γνώσης του κόσμου, ώστε να επιτύχουμε αυτό που όλοι θέλουμε: την εξάλειψη της κακοποίησης των ζώων και την διασφάλιση ότι οι θλιβερές και αποτρόπαιες εικόνες που όλοι μας είδαμε με την κακοποίηση του γαϊδουριού στη Ζίτσα να αποτελέσουν ένα θλιβερό παρελθόν.

Είναι ένα στοίχημα που οφείλουμε και πρέπει να το κερδίσουμε ώστε να αποδείξουμε στην πράξη τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας», επεσήμανε η βουλευτής.

You may also like