Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου: Εμείς καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις

Γιαννακοπούλου: Εμείς καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ

Δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ.

«Βιώνουμε το εξής παράδοξο ο κ. Μητσοτάκης να επιμένει σε μια υποτιθέμενη θεσμικότητα, όταν την ίδια ώρα οι Υπουργοί του διαρρέουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει, στην διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και πολιτεύεται με το αφήγημα “ψηφίστε εμένα για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ”. Όμως αυτό δεν είναι ένα αφήγημα που μπορεί να πάει την Ελληνική κοινωνία μπροστά.

Η Κυβέρνηση επαίρεται ότι έχει μειώσει την ανεργία, όταν οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η ανεργία στις γυναίκες έχει φτάσει στην 36%, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 16%.
Εμείς καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ, να μας ενδυναμώσουν για να ασκήσουμε σκληρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που με τον λαϊκιστικό του λόγο, δεν μπορεί να επιτελέσει των θεσμικό του ρόλο. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που με την στάση του αποτελεί ουσιαστικό χορηγό της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη», είπε η κ. Γιαννακοπούλου.

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, είναι να ενδυναμώσει ώστε να μπορέσουμε να επιφέρουμε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ουσιαστικές Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές.

Όμως ας είμαστε ειλικρινείς, κανένα κόμμα δεν ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών με την προοπτική να συνεργαστεί με κάποιο άλλο μετά τις εκλογές. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο πρώτος είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές, από την κύριο κριτή όλων μας των Ελληνικό λαό και ο δεύτερος παράγοντας είναι η προγραμματική σύγκληση που μπορεί να υπάρξει. Η προσχηματική και τυχοδιωκτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, περί “προοδευτικής συμμαχίας”, δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο, μοναδικό σκοπό έχουν τον προσεταιρισμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε.

You may also like