Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη

Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη

Αλλαγή πολιτικών ισορροπιών καταγράφουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση Marc που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή (19.12), το Κίνημα Αλλαγής αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και η ενδυνάμωση του ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο της προκαλεί σαφώς πολύ μικρότερες απώλειες συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα οδηγεί σε άνοιγμα της ψαλίδας με την αξιωματική αντιπολίτευση, που φτάνει στις 13,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,2%. Το ΚΙΝΑΛ με την εντυπωσιακή αύξηση που κατέγραψε έφτασε στο 15,2%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση προ της εκλογής Ανδρουλάκη, είχε συγκεντρώσει 9%. Από εκεί και πέρα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3%, η Ελληνική Λύση είναι στο 4,6% και το ΜέΡΑ 25 στο 3,1%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 52,1% και δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%. Τρίτος είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. Πέμπτος ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% κι έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.

You may also like