Δηλώσεις

Αυγενάκης: Έρχονται νέες καταγγελίες για κακοποίηση σε εν ενεργεία αθλητές

Δηλώσεις

Αυγενάκης: Έρχονται νέες καταγγελίες για κακοποίηση σε εν ενεργεία αθλητές

Δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και συνέχισε: «Το me too ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον χώρο του αθλητισμού, από την κυρία Μπεκατώρου. Από εκεί υπήρξε ένα τσουνάμι εξελίξεων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται και αναφέρομαι στις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Ομοσπονδίας».

Επίσης ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «έχει καλέσει τη διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας για να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με τις 26 καταγγελίες αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής, γιατί μέχρι στιγμής οι κινήσεις τους δεν είναι τόσο δυναμικές».

«Από μέρους του υπουργείου και της Πολιτείας δεν έχουμε καμία πρόθεση να ξεχαστεί οποιαδήποτε υπόθεση, ακόμη κι αν έχουν παραγραφεί ποινικά. Παράλληλα έχω απευθυνθεί και στον εισαγγελέα και στο Υπουργείο Παιδείας και στο αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις περιπτώσεις των 26 καταγγελιών. Είχε αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι τα θέματα έχουν κλείσει με παραγραφή, ωστόσο με νεότερα στοιχεία και περισσότερο εμπλουτισμένες πλέον καταγγελίες εστάλησαν από μέρους μου σε δεύτερο χρόνο στο Υπουργείο Παιδείας, γιατί συζητάμε για προπονητές που είτε είναι σε σωματεία είτε σε Πανεπιστήμια, άρα πρέπει να εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας τις καταγγελίες. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει καθαρό φως και κυρίως υγεία μέσα στο αθλητικό οικοδόμημα» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

You may also like