Πρόσωπα

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τον νέο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Πρόσωπα

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τον νέο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο βουλευτής από την Ηλεία ανέλαβε τις πρώτες μέρες του έτους για πρώτη φορά κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο κατά τον περιορισμένο ανασχηματισμό που διετελέστηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι γεννημένος το 1974 στην Αμαλιάδα, όπου και μεγάλωσε. Πέτυχε την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Essex της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν το 2014 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς με τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ήλιδας. Για πέντε χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώσπου το 2019 εξελέγη για πρώτη φορά στην Εθνική Αντιπροσωπεία για τον νομό Ηλείας. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του κοινοβουλευτικής θητείας συμμετείχε σε πληθώρα κοινοβουλευτικών επιτροπών, καθώς και στον Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας.

Ως βουλευτής ανέπτυξε πλούσιο πολιτικό έργο, ασχολούμενος τακτικά με θέματα τόσο εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας, αλλά και πιο κοινωνικά όπως με θέματα ΑμεΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής του, όμως, ο νέος Υφυπουργός διατηρεί πάντοτε ενεργή την επαφή του με την Ηλεία.

Τον Μάιο του 2023 επανεξελέγη βουλευτής, πρώτος σε σταυρούς, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 14.000 ψήφους. Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου συμμετείχε κανονικά και από τις αρχές του έτους επελέγη από τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα στο νευραλγικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πόστο του Υφυπουργού με το «βαρύ» χαρτοφυλάκιο της αντεγκληματικής πολιτικής.

«Προχωράμε σε τομές και μεταρρυθμίσεις, βάζοντας στο επίκεντρο την καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο νέος Υφυπουργός, αναφερόμενος στην ατζέντα που έχει μπροστά του η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις του ΚΥΣΕΑ από όπου προέκυψε η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

You may also like